USA võimud vahistasid 21 lapsi seksuaalselt väärkohelnud kurjategijat

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
USAs vahistasid uurijad suuroperatsiooni käigus 21 seksuaalkurjategijat.
USAs vahistasid uurijad suuroperatsiooni käigus 21 seksuaalkurjategijat. Foto: New Jersey Office of the Attorney General

New Jerseys märtsist kuni juuli lõpuni vahistatud kurjategijad saadi kätte tänu suuroperatsioonile «Screen Capture».

New Jersey võimude sõnul on operatsiooni «Screen Capture» raames vahistatud 21 inimese hulgas ka üks naine ja alaealine noormees, kes tegelesid laste seksuaalse väärkohtlemisega, vahendas Fox News.

Vahistatutest noorim on 15-aastane ja vanim 71-aastane, teatas USA peaprokuröri New Jersey büroo.

«Meie aruannete kohaselt on Covidi ajal tõusnud lastevastase võimaliku väärkohtlemise juhtumite arv isegi 50 protsenti, sest kodus olevad lapsed, kes janunevad välissuhtluse järele veedavad rohkem aega oma nutiseadmetes ja on seetõttu oportunistlikele seksuaalkurjategijatele lihtsalt kättesaadavad,» ütles peaprokurör Gurbir Grewal.

«Kutsume vanemaid üles olema valvsad oma laste veebitegevuste suhtes ja hoiatame lapsi, et võõrad, kellega nad tutvuvad populaarsetel sotsiaalmeedia saitidel, rakendustes ja mänguplatvormidel, võivad neid kahjustada,» lisas ta.

Kahte meest ja ühte naist süüdistatakse laste seksuaalses ründamises või seksuaalse ründamises katses. 

Ülejäänud 18 isikut süüdistatakse laste heaolu ohustamises ja laste seksuaalset kuritarvitamist käsitlevate materjalide omamises ja / või levitamises. Sealjuures leiti paljudel juhtudel kurjategijate juurest laste vägistamise videod. 

Üks kahtlustatav on Oklahomas registreeritud seksuaalkurjategija Aaron Craiger, kes võeti vahi alla märtsi lõpus pärast seda, kui ta sõitis Atlantic City motelli, et kohtuda seal kahe mehega, kes pakkusid talle võimalust seksida alaealiste tüdrukutega

Uurijate teatel olid aga Craigeriga kohtuma läinud mehed tegelikult riigipolitsei ja USA sisejulgeoleku uurijad ning 34-aastase mehe arreteerimise ajal leiti tema käest ka kondoome. 

Teist kahtlustatavat, Keansburgist pärit 40-aastast Jason Berryt süüdistatakse 14-aastase tüdrukuga manipuleerimises sotsiaalmeedias. Nimelt meelitas mees alaealist, et see saadaks talle endast alastipilte, mis on tehtud seksuaalakti ajal.

Mees käskis tüdrukul oma nimetähed jalgade siseküljele lõigata ning meelitas siis tüdrukult tolle ema telefoninumbri välja. Seepeale saatis mees pildid edasi tüdruku emale. 

21-aastane lapsehoidjana töötanud Alize Tejada filmis aga seda, kuidas sooritas väga väikese lapse peal seksuaalakti. Seejärel postitas naine video sotsiaalmeediasse. 

Sõltuvalt süüdistuse määrast ootab kurjategijaid süüdimõistmisel kuni 20-aastane vanglakaristus ja kuni 200 000 dollari suurune rahatrahv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles