HIRM JA TEADMATUS ⟩ Seletamatu häire lukustas Berliinis lapsed päevaks klassidesse, kohal oli politsei eriüksus

Elu24
Copy
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Saksamaa pealinnas algas õppeaasta ühes koolis suure ehmatusega. Õpilastel oli keelatud rääkida ja klassidest väljuda, kui relvastatud politsei maja läbi otsis, teatas Bild.

Reede hommikul kell 10 sai Berliini politsei häire Max Tauti kooli. «Ebaselge ohusituatsiooni» lahendamiseks sõitsid kohale kümned politseinikud ja tuletõrjujad. Pealtnägijad pildistasid ka relvastatud politsei eriüksust.

Enam kui 1000 õpilasega koolis pidid kõik end klassidesse barrikadeerima aj vaikselt olema - rääkimine oli keelatud. «Palun püsige klassides, lukustage uksed ja barrikadeerige end,» teatati koolis. «Edasi vältige aknaid, ukseavasid ja varjuge.»

Meedia teatel lukustas üks õpilane end koguni üksi WCsse. «Kõik on hirmul. Mõned õpilased nutavad,» teatas ühe lapse lähedane sotsiaalmeedias. «Politseid on näha katusel ja kooli ümber.»

Kohale tuli arvukalt politseinike ja tuletõrjujaid.
Kohale tuli arvukalt politseinike ja tuletõrjujaid. Foto: Kuvatõmmis

Häire päritolu on teadmata

Peale kella 12 teatas politsei, et üksused on kõik maja ruumid üle kontrollitud ja kuskilt midagi kahtlast leitud pole. Õpilastel soovitati aga siiski klassidesse jääda.

Politsei evakueeris majast inimesed. Häire lõpp anti alles peale kella 15 pärastlõunal. Paljude kohalolnute sõnul istusid nad enamiku ajast täielikus teadmatuses.

Algselt teatas meedia, et häire andis kooli direktor. Politsei on selle aga ümber lükanud. «Võtame alati selliseid häireid tõsiselt,» selgitati Twitteris ning lisati: «Valehäire ei saa aga olla välistatud.» Uurimine peaks selgitama, kust häire üldse anti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles