Moskvas toidukulleri surnuks sõitnud näitlejat Mihhail Jefremovit ähvardab pikk vangistus

Inna-Katrin Hein
Copy
Mihhail Jefremov lahkumas 31. augustil Moskva kohtust
Mihhail Jefremov lahkumas 31. augustil Moskva kohtust Foto: Mikhail Tereshchenko/TASS/Scanpix

Venemaa tuntud näitleja ja lavastaja Mihhail Jefremov põhjustas 8. juunil Moskvas liiklusõnnetuse, kui sõitis oma autoga vastasuunavööndisse ja põrkas kokku teise masinaga, mille juht Sergei Zahharov suri hiljem haiglas.

Politsei käivitas kriminaaluurimise, kuna tegemist oli hukkunuga õnnetusega, teatab meduza.io.

31. augustil peeti Moskva kohtus taas eelistung, kus olid kohal nii Jefremov kui ta advokaadid.

Mihhail Jefremov koos oma advokaatide Jelizaveta Šagorodskaja ja Elman Pašajeviga
Mihhail Jefremov koos oma advokaatide Jelizaveta Šagorodskaja ja Elman Pašajeviga Foto: Press Office of Moscow's Presnen/Presnensky District Court/TASS/Scanpix

Kohtumaja ees olid kohal nii näitleja toetajad kui ka vastased, kes nõuavad tuntud mehele vanglakaristust, kuna tema põhjustatud liiklusõnnetuses hukkus inimene.

Toetajad aga sõnasid meediale, et Jefremov on küll õnnetuses süüdi, kuid ta on andnud Venemaa kultuurile palju ja selle tõttu ei peaks teda väga karmilt karistama.

Jefremov sõitis oma Jeep Grand Cherokeega 8. juunil Moskva südalinnas Smolenski väljaku lähedal, kus ta suurel kiirusel vastutulevate autodega kokku põrkas. Vene meedia kirjutas, et õnnetuse ajal olid ta autos ka kolleeg Ivan Stebunov ja tema naine Jelena Vlassova. Stebunov aga on selle väite ümber lükanud ja kinnitab, et Jefremov oli õnnetuse ajal oma autos üksinda.

Liikuspolitsei pidas Jefremovi sündmuskohal kinni. Alkotest näitas, et ta oli roolis joobnuna ning ta vere alkoholisisaldus vastas poole liitri viina joomisele.

Autode kokkupõrkes sai 57-aastane Sergei Zahharov raskelt vigastada ja ta suri 9. juuni öösel haiglas.

Zahharov töötas interneti toidupoe delikateska.ru kullerina.

Uudisteagentuuri TASS teatel hukkus Zahharov mitmete luumurdude ja sisemise verejooksu tõttu hoolimata sellest, et arstid tegid talle võimalikult kiiresti operatsiooni ja võitlesid ta elu eest.

Jefremovile esitati süüdistus joobes juhtimises, liiklusreeglite rikkumises ja inimeselt elu võtmises. Venemaa seaduse kohaselt saab talle määrata 5–12 aasta pikkuse vangistuse.

Vene näitleja Mihhail Jefremov saabumas 31. augustil Moskva Presnenski kohtusse
Vene näitleja Mihhail Jefremov saabumas 31. augustil Moskva Presnenski kohtusse Foto: Sergei Savostyanov/TASS/Scanpix

Näitleja advokaatide sõnul ei eita nende klient, et oli õnnetuse põhjustaja.

Liikusõnnetuse uurimisega ilmnes, et Mihhail Jefremovil on varasemast 10 liikusrikkumist ning maksmata trahve 36 500 rubla (445 eurot) eest.

8. juuni õnnetuse eest määrati talle 5000 rubla (61 eurot) suurune trahv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles