INTERVJUU ⟩ Eeva Esse: «Kuldvillaku» juhtimine nõuab sisemist tööd iseendaga, allahindlusi teha ei saa

Kanal 2
Copy

Sel pühapäeval alustab Kanal 2s «Kuldvillaku» uus hooaeg. Uurisime saatejuht Eeva Esselt stardi eel, kuidas tal legendaarse saate juhtimine ja üha kõrgelennulisem teletöö edeneb.

Mida on «Kuldvillaku» juhtimine sulle saatejuhina õpetanud ehk mis on need nüansid, mida ise tunned, et oled saanud enim lihvida?

Eelkõige mõtteteravust ja kannatlikkust. See on kiire mäng, mis vajab täit tähelepanu nii mängijate vastuste välkanalüüsiks kui ka õigete küsimuste esitamiseks. Me salvestame ühe võttepäeva jooksul päris palju mänge, mis tähendab, et õhtul viimaste saadete ajal tuleb olla sama terav ja värske kui päeva esimeses pooles. See nõuab kohati päris suurt sisemist tööd iseendaga, aga allahindlusi siin teha ei saa.

Kuidas suhtud võrdlustesse Margnaga ning mis on kõige parem tagasiside/kompliment, mida oled «Kuldvillaku» saatejuhina saanud?

Võrdlust eelmise saatejuhiga pean paratamatuks osaks selles töös. Kui igipõlise saateformaadi juhtimise võtab üle uus nägu, kes tagatipuks on veel ka teisest soost, siis muidugi hakatakse võrdlema ja arvamust avaldama. Ma ei lase end sellest häirida ja teen oma tööd nii hästi kui oskan. Olulisim tagasiside ja parim kompliment, mida ma tõesti kõrgelt hindan, oli saatemeeskonna kohene poolehoid ja heakskiit. See andis kindlust juurde, et olen õiges kohas.

Meenuta mõnd naljakat seika «Kuldvillakust», mis siiani naerma ajab ja ehk isegi musta materjali sekka on läinud?

Esimese asjana meenuvad eelmise hooaja Tšehhi nimed, mille õigesti välja hääldamine on klass omaette. Ühe režissööri nime õigesti purki saamiseks pidime vähemalt paarkümmend duublit tegema. Asjale ei aidanud kaasa stuudios tekkinud naeruhood, mida valesti hääldamine kaasa tõi. Oleme pidanud salvestust peatama ka põhjusel, et mu pintsakult kukkus korduvalt nööp eest ära, mida stilist käepäraste vahenditega kinnitada püüdis.

Miks peaks keegi nutiajastul vaatama «Kuldvillakut» või harrastama mälumänge?

Mõttegümnastikat on ikka igas vanuses tarvis harrastada ja uued teadmised kuluvad ka alati marjaks ära. Seda just enam nutiajastul, kus tähelepanu hajub kiirelt ja kriitiline mõtlemine koos faktiteadmistega aina olulisemaks muutuvad.

Lemmikfaktid, mida oled saadet tehes teada saanud!

Värskelt on meeles mitmed selle hooaja silmi pööritama panevad küsimused-vastused, aga neid ma paraku mängu ilu nimel veel avaldada ei saa. Varasematest hooaegadest on jäänud meelde faktid, et maailma populaarsuselt kolmas jook pärast vett ja kohvi on... mitte tee, vaid õlu! Punase-musta kirju ruletilaua ainus roheline number on null ja David Beckham valis oma Madridi Reali särginumbri Michael Jordani auks.

Kas «Kuldvillak» on n-ö Sinu element, mida tahaksid või suudaksid pikalt vedada?

Ma tunnen küll, et see saade on mulle aastaga juba külge kasvanud, omaseks ja armsaks saanud.

Millised projektid ja tegemised lähiajal veel käsil?

Nokitsen praegu päris mitme idee ja projekti kallal, kuid neist on veel vara lähemalt rääkida. Televaatajateni jõuavad need alles uue aastanumbri sees.

Mis oleks TOP 3 saadet maailma ajaloos, mida soovid, et saaksid ise teha – ükskõik mis rollis?

Uuriva ajakirjanduse lipulaevad USAs «60 Minutes», «Dateline NBC» ja «Vice TV».

Oled EFTAdel nomineeritud parima ajakirjandusliku loo eest («Vihkav Eesti»). Palun räägi, mida selle loo tegemine Sinult ajakirjanikuna nõudis ning mida selle loo ja Sinu võit tähendaks (võitu sedapuhku ei tulnud – toim.)?

Selle loo tegemine sai tõuke isiklikust kogemusest, kui varikonto taha varjunud inimene mulle alandavaid ja rõvedaid sõnumeid hakkas saatma. Sellest kasvas välja ligi 30 tuntud inimese kogemusi kaasav ajakirjanduslik käsitlus viha-, laimu-, ja räuskamiskultuuri kasvutrendist Eestis, mis püüdis kaardistada põhjuseid, miks me ühe väikese rahvana nii kurjaks oleme üksteise vastu muutunud. Ma hakkasin selle looga tegelema juba 2018 aasta detsembris, kuid see on sama päevakohane veel ligi kaks aastat hiljemgi. Selle kategooria võit tähendaks mulle mõistagi väga palju, sest ma tunnen, et see lugu tekitas eetrisse minne ühiskonnas päris tugeva vastukaja ja arutlusruumi. Aga väga märgiline on minu jaoks ka nominatsioon reality kategoorias saatega «Tõelised kangelased», mis oli mu esimene päris enda produtseeritud ja veetud teleprojekt.

Kuidas on Sulle mõjunud koroonakriis ja kas «Tenetit» oled juba näinud? Kas emb-kumb tuleb ka uue hooaja «Kuldvillakus» teemaks?

«Tenet» ja kurikuulus Laagna tee on juba mällu salvestunud ja tükikesi nii filmist kui ka suurest viirusest võib uues hooajas ehk tõepoolest kohata! 

Vaata «Kuldvillakut» VeebiTVs:


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles