PILTUUDIS ⟩ Saksamaal avastati ühest riigi suurimast salasigaretitehasest 11 miljonit suitsu

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Europoliga koostöös avastati Saksamaa üks suurimaid salasigarette tootnud tehaseid.
Europoliga koostöös avastati Saksamaa üks suurimaid salasigarette tootnud tehaseid. Foto: Kuvatõmmis Europoli lehelt

Saksamaal suleti pärast Europoli korraldatud haarangut riigis üks seni avastatud suurimatest ebaseaduslikest sigaretivabrikutest, mis tootis ühes kuus umbes 40 miljonit sigaretti.

18. augustil vahistati Hollandi piiri lähedal asuvas Saksamaa linnas Kranenburgis 12 isikut, kes juhtisid ühte Saksamaa suurimat ebaseaduslikku tubakatööstust, kus toodeti nädalas kuni 10 miljonit sigaretti, vahendas Europol.

Operatsiooni koodnimega LUPA juhtis Saksa Tolli uurimisbüroo ja neid abistas Saksamaa Kleve prokuratuur koos Poola politseikeskuse ja Europoliga. 

Ebaseaduslikku tehasesse tehtud reidis osales umbes 200 õiguskaitseametnikku

Kohapeal vahistatatud tosin tehases töötanud inimest on Poola ja Ukraina kodanikud vanuses 28–59 aastat. 

Tehasest konfiskeeriti miljoneid sigarette, mis lähevad kõik hävitamisele.
Tehasest konfiskeeriti miljoneid sigarette, mis lähevad kõik hävitamisele. Foto: Kuvatõmmis Europoli lehelt

Kohapeal konfiskeeriti 11 miljonit sigaretti, mida plaaniti laadida sündmuskohal olnud veokisse.

Tegemist on neljanda taolise ebaseadusliku tootmisüksusega, mis on Saksamaa territooriumil hiljuti avastatud ja see on kahtlemata üks suurimaid omataolisi.

Arvatakse, et tehases toimunud ebaseadusliku tootmise tõttu ulatus Saksamaa riigitulude hinnanguline maksukahjum umbes 1,5 miljoni euroni nädalas.

Uurimise käigus leitud tõendite põhjal eeldatakse, et tehas tegutses alates 2016. aasta lõpust, mis tähendab, et riigil jäi seetõttu saamata sadade miljonite eurode ulatuses maksutulu.

Uurijate hinnangul oli enamus sigarette mõeldud Ühendkuningriigi mustale turule, kus sigarettide jaemüügi hind on palju suurem kui Saksamaal.

Kõigi juhtumiga seotud asjaolude uurimine jätkub, et proovida tuvastada võimalikke seoseid teiste Euroopas tegutsevate sarnaste organisatsioonidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles