PILTUUDIS ⟩ Suurbritannias avastas kihutajat otsinud politseikopter hoopis suure uimastitalu

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Suurbritannias avastati mahajäetud poest suur narkotalu
Suurbritannias avastati mahajäetud poest suur narkotalu Foto: SWNS / Scanpix

West Midlandsi politsei otsis augusti lõpus politseioperatsiooni käigus, helikopteriga peatumismärguannet eiranud autot, kuid lennumasinas olnud termokaamera abil avastati hoopis suur kanepifarm. 

Helikopteri pardal olnud kõrgtehnoloogilise termokaamera abil 28. augustil avastatud narkotalust konfiskeeriti kokku 330 000 Suurbritannia naelsterlingu väärtuses kanepit, teatas West Midlandsi politsei.

Politsei teatel oli neil avastuse ajal Coventry maakonnas asuva Hillfieldsi kohal käimas hoopis politseioperatsioon, kus otsiti autot, mis ei suutnud peatuda, kui termokaamerad tuvastasid kasutuselt kõrvaldatud kauplusest tuleva ereda soojusallika.

Sellised kõrvalekalded võivad aga viidata kanepivabriku olemasolule, kuna taimed vajavad kasvamiseks palju soojust ja valgust.

Termokaameraga avastatud narkotalu helendas nagu majakas.
Termokaameraga avastatud narkotalu helendas nagu majakas. Foto: SWNS / Scanpix

Teave edastati St Michaeli kesklinna meeskonnale, kes läksid Harnall Lane East ja Jesmond Roadi ristmikul asuva kinnistu territooriumile ja kinnitasid narkotalu olemasolu. 

Kokku arestiti kinnistult 337 kanepitaime koos põllukultuuri ja elektriseadmetete ning kastmiseks kasutatava ulatusliku hüdropoonikasüsteemiga.

«Tegemist oli professionaalselt loodud kohaga. Selle pidajad varastasid kanepikasvanduse toitmiseks elektrit otse üldvõrkust ja olid selle tarbeks isegi kõnniteed üles kaevanud, et ühendada oma juhtmed otse tänavavarustusse,» kirjeldas politseiuurija Antony Coy.

Hoonel oli tugevdatud terasuks, mille politsei lahti murdis ja vannitoas oli avanev luuk, mis viis kõrvalolevasse korterisse. 

Kohapealt leiti ka kaks matšeet.

«See on meie jaoks suur leid ja märkimisväärne löök organiseeritud kurjategijatele, kes on selle narkovabriku rajamisse investeerinud palju aega ja raha,» kommenteeris Coy.

«Meie kopter ja paljud droonid on varustatud tipptasemel termokaameratega ja just see hoone paistis sealt silma nagu tuletorn! Kõigil, kes on seotud ebaseadusliku narkootikumide tarnimisega, on oht, et taevas jäävad nad meie kopterile silma,» lisas Coy.

Narkotalus asunud tühjalt seisnud pood ja korter olid haarangute ajal tühjad. Politsei jätkab asjaga seotud kurjategijate otsimist ja nende isikute väljaselgitamist.

#BUSTED | We seized drugs valued at £330,000 after a cannabis factory lit up like a lighthouse thanks to high-tech...

Posted by West Midlands Police on Neljapäev, 3. September 2020
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles