Kalle Rovanperä: Rally Estonial peab gaas kogu aeg põhjas olema

Elu24
Copy
Soomlane Kalle Rovanperä usub, et Rally Estonia sobi talle hästi.
Soomlane Kalle Rovanperä usub, et Rally Estonia sobi talle hästi. Foto: LEHTIKUVA/REUTERS/Scanpix

Reedel jätkub pärast poole aastast pausi ralli MM-sari, ja seda etapiga, mis kavas esimest korda - Rally Estoniaga. Teatavasti on Eesti etapp äärmiselt kiire, see paneb WRC tähed endast ja autost viimast välja pigistama alates esimestest meetritest.

«Kindlasti pole kerge alustada pärast koroonapandeemia tingitud pausi kohe nii kiire ralliga. Kiiruskatsed on väga kiired, kuid seal on ka kitsaid ja tehnilisi katseid. Põhimõtteliselt peab gaas kogu aeg põhjas olema,» rääkis Toyota piloot Kalle Rovanperä Iltalehtile.

Maailmameister Ott Tänak on loomulikult koduradadel suursoosik, kuid Lõuna-Eesti rallil oli just Rovanperä Tänaku järel teine mees.

«Kallel läheb kindlasti hästi, tema kiirus paraneb kogu aeg. Noore uljaspeana võib ta sõita paremaid aegu, kui kogenud sõitjad,» ütles Toyota tallipealik Tommi Mäkinen.

Kolme etapi järel juhib MM-sarja Toyota piloot Sebastien Ogier, talle järgneb tiimikaaslane Elfyn Evansia ja Hyundai sõitja Thierry Neuville. Rovanperä on neljandal kohal, kohe enne Ott Tänakut.

«Olen WRC-autoga sõitnud kõigest kolm rallit, seda tasub meeles pidada. Tähtsaim siht on kogemuse hankimine. Kuid Rally Estonia peaks mulle hästi sobima, seega jahin kindlasti ka head lõpptulemust,» sõnas Rovanperä. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles