Savisaar jäeti üksi: hääletasingi TTV sulgemise vastu, ainsana

Elu24
Copy
Edgar Savisaar oma õitsvas aias Hundisilmal.
Edgar Savisaar oma õitsvas aias Hundisilmal. Foto: Tairo Lutter

Keskerakonna kunagine skandaalne esimees kirjeldas sotsiaalmeedias, kuidas ta jäi üksi TallinnaTV saatuse otsustamise osas.

Juba mõnda aega kestnud TallinnaTV sulgemise protsess on lõpule jõudmas. Linnavolikogu viimase otsuse järgi lõpetab see tegevuse 1. oktoobril. Seda on toetanud praegune linnapea Mihhail Kõlvart.

«Telekanali ülalpidamine on kulukas ja samal ajal mitte eriti tõhus, sest inimeste meediatarbimise harjumused on muutunud,» selgitas Kõlvart varem otsust TTV lõplikult sulgeda. Edasi kolitakse saated ümber erakanalitesse.

Savisaar jäi üksi

Istungil hääletas otsuse vastu vaid endine linnapea Edgar Savisaar. Skandaalne poliitik põhjendas üksikasjalikult, miks tema võimuajal loodud kanal pidanuks alles jääma.

«Mina olin selle vastu mitmel põhjusel. Kõigepealt seepärast, et saadete hajutamine eri kanalite vahel on suurem raha raiskamine kui kompaktne telekanal,» arvas Savisaar.

«Mulle tundub ka, et uudised kanal 11nel pühapäeviti kell pool kuus ei ole kindlasti hea variant,» lisas ta. 70-aastase poliitiku sõnul on neid sealt raske üles leida.

«See, et TallinnaTVd hakati armastama ka mujal, kui Tallinnas, on ikkagi pluss,» usub Savisaar. «Särasilmsed vaatajad Põlvas ja mujal on kindlasti Tallinna TV tehtud töö positiivsel poolel.»

Tallinna TV ruumides on välja lülitatud nii arvutid ja videopult kui ka kõik muu, sest telekanal lõpetas töö.  
Tallinna TV ruumides on välja lülitatud nii arvutid ja videopult kui ka kõik muu, sest telekanal lõpetas töö.  Foto: Erik Tikan /

«TallinnaTV oli nähtav vabalevis - kõigile soovijaile tasuta,» lisas ta. Savisaare sõnul ei ole TV3-s ega mujal eetris olevad saated nii ligipääsetavad, samuti kritiseerib ta pikki reklaamipause.

«PBKst ostetavad uudised ei asenda Tallinna infovajadust ning tekitavad oma ülisuurte kulutustega pigem küsimuse vaatajaskonna lahterdamisest vastavalt keelele,» arvas poliitik. Linna koostöö Venemaa kanalitega on kriitikat pälvinud ka mujalt.

Ebalojaalne erameedia

«Kes võitis sellest ümberkorraldusest? Erakanalid, kelle kätte läks Tallinna TVle linnavolikogu poolt eraldatud raha,» kritiseeris Savisaar. Tema sõnul kaotas hoopis Keskerakond ise, sest «imelik oleks erakanalitelt enne valimisi mingit lojaalsust oodata».

«Nii ma hääletasingi Tallinna TV likvideerimise vastu. Ainsana,» sõnas endine linnapea. «Ja tänan kõiki neid ajakirjanikke, kes seal töötasid. Teie aeg on veel ees, küll näete.»

Eile toimus Tallinna Linnavolikogu sügisistungijärgu esimene istung. Põhiküsimuseks oli Tallinna Televisiooni...

Posted by Edgar Savisaar on Reede, 4. September 2020
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles