Masina üle katuse keeranud rallisõitja Georg Linnamäe selgitab avarii tagamaid

Elu24
Copy
Rallisõitja Georg Linnamäe.
Rallisõitja Georg Linnamäe. Foto: Erakogu

Eesti ralli tulevikulootus Georg Linnamäe (22) alustas Rally Estonial R5-arvestuses oma karjääri teist võistlust. Laupäeval, seitsmendal katsel, keeras aga Linnamäe oma masina üle katuse ning selgitas hiljem Elu24 sotsiaalmeedia vahendusel, mis täpselt juhtus.

Noore rallisõitja Georg Linnamäe õnnetus juhtus pikas paremkurvis ning Linnamäe Volkswagen Polo käis kraavis, vahendab sport.postimees.ee. Pärast rullumist oleks auto peaaegu ka katset blokeerima jäänud, kuid õnneks suudeti tee puhtaks teha. 

Linnamäe, kes on Rally Estonia ajal üle võtnud Elu24 Instagrami, rääkis õhtul Instagrami-lugude vahendusel lähemalt oma päevast ja avariist.

«Väga tihe päev on olnud. Algas aina tõusvas joones, kiirus oli väga hea, kuid kahjuks langes täpselt sama kiiresti,» rääkis Linnamäe ja lisas, et Elva katse esimesel läbimisel sõitis eestlane otsa betoonseinale. «Lõhkusime auto tagumise parema vedrustuse ära,» täpsustas rallisõitja.   

Georg Linnamäe auto pärast avariid.
Georg Linnamäe auto pärast avariid. Foto: Kuvatõmmis Elu24 Instagrami-lugudest

Sellele järgnes aga seitsmes katse, kus pärast hüpet juhtus tõsisem avarii. 

«Mis juhtus oli see, et me tulime hüppelt, autos läks väga lärmakaks ja ma siis arvasin kohe, et autoga on midagi viga. Hakkasin temperatuuri jälgima. Oma kaardilugejat (Volodõmõr Korsiat – toim.) väga ei kuulanud ja kui aus olla väga ei kuulnud ning järgmise nuki taga ootas mind trikikas kurv, mis tundub esmapilgul väga kiire aga tegelikult lõpus keeras peale, ilma kaardilugejata väga keeruline siukest ära märgata,» kirjeldas Linnamäe oma avariid.

«Hea uudis aga see, et me saame tõenäoliselt auto korda teha ja juba homme näete meid jälle,» teatas rallisõitja optimistlikult.

Linnamäele saad taas kaasa elada homme, Elu24 Instagramis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles