Lamedasse Maasse uskuvad itaallased eksisid maailma äärt otsides ja viidi tagasi karantiini

Inna-Katrin Hein
Copy
Lame Maa. Pilt on illustreeriv
Lame Maa. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Hoolimata sajanditepikkusest tõestusmaterjalist, et meie planeet on ümmmargune, on neid, kelle arvates on inimkonna kodu hoopis lame ja üle ääre on võimalik kosmosesse kukkuda. Või midagi sellist.

Itaalia koroonapiirangute ajal eirasid Veneetsias elav mees ja naine karantiinireegleid ja läksid Sitsiilia saare põhjarannikul olevasse Termini Imeresesse, kus nad müüsid oma auto maha ja ostsid paadi, teatab newsweek.com.

Nad tahtsid sõita Lampedusa saarele, mis jääb Sitsiilia ja Tuneesia vahele. Sinna nad aga ei jõudnud, vaid sattusid Sitsiiliast loodesse jäävale Ustica saarele, olles seiklemisest ja tugevast lainetusest väsinud.

Eksinud paari aitas kohalik elanik, merepäästearst Salvatore Zichichi.

«Kummaline, et nad kasutasid kompassi, mis oli seatud Maa magnetvälja järgi, samas nad ise on lamedasse Maasse usukujad. Lamemaalaste silmis ei ole meie planeet ümar, vaid lame ja seega ei peaks nende silmis ka magnetväli kehtima,» sõnas kohalik.

Veneetslased arvasid, et lameda Maa üks ääri on Lampedusa saare juures.

Mees ja naine peeti politsei poolt kinni ja saadeti tagasi kodukohta Veneetsiasse, kus nad taas karantiini pandi. Nad üritasid taas põgeneda, et leida lameda Maa äär üles, kuid nad peeti taas kinni ja saadeti koju tagasi. 

Lameda Maa ametliku organisatsiooni Flat Earth Society leheküljel on, et meie lamedat planeeti ümbritseb kõrge jäämüür, selle sees on nii mandrid kui ookeanid.

«Mis on müüri taga, pakub lamemaalstele huvi. Meie andmetel ei ole keegi jäämüürile väga lähedale jõudnud ega ka sellest üle, seega ei ole teada, mis on müüri taga. Teame kindlasti seda, et jäämüür hoiab meie lameda Maa ookeane kinni ja kaitseb meid selle eest, mis on väljapool,» kirjutatakse lamemaalaste leheküljel.

Itaalias on koroonaviirus diagnoositud rohkem kui 278 000 inimesel, viirushaigusest on paranenud 210 000 inimest ja surnud on 35 550 inimest.

Itaalias hakati mais koroonapiiranguid leevendama, kuid nüüdseks on koroona teine laine ja kaalutakse, kas uuesti tuleks inimeste liikumist piirama hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles