Kalle Rovanperä Soome meediale: nädalavahetuse Rally Estonialt jäi valdavaks kehv tunne

Elu24
Copy
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä Foto: Postimees.ee

Soome noor rallisõitja Kalle Rovanperä kordas pühapäeval lõppenud Rally Estonial märtsis Rootsi rallil saadud Power Stage`i võitu ning tuli Eestis kokkuvõttes viiendale kohale.

Iltalehti kirjutab, et Rovanperä oli Rally Estonial kiire, sai viis lisapunkti, kuid paar õnnetut eksimust maksid koha poodiumil.

«Power Stage ei ole kunagi lihtne, eriti sellises sõitjate seltskonnas. Tegin seal kõvasti tööd, tahtsingi seal väga kiire olla,» rääkis Rovanperä Soome väljaandele.

Kalle Rovanperä Rally Estonial.
Kalle Rovanperä Rally Estonial. Foto: Tairo Lutter

«Panin kõik mängu, olen sellega rahul. Suutsin kohati ennast isegi tagasi hoida, parematel teedel tuli muidugi maksimumiga sõita.»

Ilma ajakaristuseta oleks olnud teine

Iltalehti arvates oleks Rovanperä kiirusest piisanud ka Hyundaile ja Ott Tänakule hammaste näitamiseks, kuid minutiline ajakaristus rikkus soomlase lõpptulemuse. Nimelt eemaldas Rovanperä kaardilugeja Jonne Halttunen enne kümnenda kiiruskatse algust  radiaatorikatte kohas, kus ühtegi muudatust masina juures enam teha ei tohtinud. 

«Kokkuvõttes jäi möödnud nädalvahetusest üsna kehv tunne. Ei ole enam nii, et tunnen rõõmu ainult heade aegade ja superkiiruse pärast, sest lõpptulemus oli ikka nõrk, võrreldes sellega, mis see võinuks olla,» rääkis Rovanperä.

«Ralli lihtsalt on aeg ajalt selline. Seekord läks nii. Rahul võin olla sellega, et pigistasin endast maksimumi välja,» lisas 19-aastane soomlane.

Rovanperä on pärast Rally Estoniat MM-sarjas neljandal kohal. Praeguste plaanide kohaselt on kavas sõita veel kolm MM-etappi. Rovanperä on medalivõitluses kõvasti sees. 

«Esimesel WRC-hooajal medal võtta oleks väga äge. Aga siis pidanuks Eestis vähemalt kahe parema sekka jõudma, sest järgmised etapid on meie jaoks kindlasti raskemad,» arvas ta. 

Ralli MM-sari jätkub kahe nädala pärast Türgi etapiga.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles