Madeleine McCanni kadumisega seotud sakslast kahtlustatakse 10-aastase lapse seksuaalses ahistamises

Inna-Katrin Hein
Copy
Christian Brückner 2018. aasta Itaalia Milano politseifotol
Christian Brückner 2018. aasta Itaalia Milano politseifotol Foto: -/AFP/Scanpix

Saksa politsei teatel võib Briti tüdruku Madeleine McCanni kadumisega seotud sakslane Christian Brückner olla seotud veel 10-aastase lapse seksuaalse ahistamisega.

Briti meedia kirjutab, et Madeleine McCann kadus Portugalis Praia da Luzis 3. mail 2007 ja lapse ahistamine Praia da Luzi rannal leidis aset 2007. aasta aprillis ehk umbes üks kuu enne Madeleine’i kadumist.

«Meie andmetel näitas kahtlusalune mees lapsele oma genitaale, lisaks üritas ta last enda juurde meelitada. Me ei tea täpselt, kas ta masturbeeris lapse ees,» sõnas Saksa prokurör Hans-Christian Wolters.

Ta jätkas, et Saksamaa seaduste kohaselt on tegemist lapse seksuaalse ärakasutamisega ja sellest aspektist juhtumit uuritaksegi.

«43-aastane Christian Brückner on kahtlusalune, me ei ole veel süüdistust esitanud. Uurimine käib ja veel ei ole selge, kuhu see välja viib,» sõnas prokurör.

Portugali rannal väidetavalt aset leidnud seksuaalse ahistamise ja ärakasutamise ohver on nüüd 23-aastane naine, kes politsei andmetel oli 2007. aastal koos teiste lastega rannal mängimas. Tema juurde tuli väidetavalt kas alasti või poolalasti mees, kes tahtis teda katsuda. Seda märkasid lähedal olnud täiskasvanud, kaasa arvatud tüdruku isa, kes jooksis põgenenud enesepaljastajale järele, kuid ei saanud teda kätte.

Portugali politsei uuris juhtumit, kuid see jäi lahendamata.

Kui Saksa politsei avaldas, et Madeleine McCanni kadumises ja võimalikus mõrvas kahtlustatakse sakslast Christian Brücknerit, võttis Portugali tüdruku ema politseiga ühendust teatades, et sama mees võis tema tütart ahistada.

«Tegemist on kahe erineva juhtumiga, mis mõlemad leidsid 2007. aastal aset Praia da Luzis. Madeleine’i juhtumil on vaid kahtlusaluse nimi, kuid ei ole konkreetseid tõendeid,» nentis prokurör Wolters.

Christian Brückner elas 1996–2007 Portugalis Algarves ja eitab, et on Madeleine McCanni kadumisega seotud.

Madeleine McCann
Madeleine McCann Foto: /ZUMAPRESS.com/Scanpix

Prokurör Woltersi sõnul jätkatakse Brückneri võimalike kuritegude uurimist ja kui neil on kindlad tõendid, esitavad nad süüdistuse.

Brückner kannab praegu Kieli vanglas narkokuriteo eest karistust. Möödunud aasta detsembris tunnistas Saksa kohus ta süüdi 72-aastase naise vägistamises 2005. aastal Portugalis Praia da Luzis. Seda karistust ei ole ta veel kandnud.

Christian Brückner jäi 2018. aastal Itaalias politseile narkootikumidega vahele, ta võeti kinni, kuid vabastati hiljem ja saadeti riigist välja.

Sakamaal sai ta karistuse, mida kannab seni.

Lisaks Madeleine McCanni ja Portugali lapsega seotud juhtumitele kahtlustatakse Brücknerit veel mitme lapse kadumises.

Saksa politsei tegi väljakaevamisi paikades, kus Brückner varem elas, leides maa-aluse keldri, kuid mis sealt leiti, ei avalikustatud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles