VAATA SAADET ⟩ Netti kolinud Eesti selgeltnägijad äritsevad loitsudega ja toovad kummitused koju kätte

Elu24
Copy

Eesti selgeltnägijad käivad ajaga kaasas - Facebook livedesse kaasatakse isegi kummitused ja kui raha on, võid endale meili peale loitsu tellida.

Täna õhtul kell 20 jõuab Kanal 2 ekraanile erisaade «Päriselu Lood: Interneti Selgeltnägijad», mis tutvustab vaatajatele tänapäeva Eesti selgeltnägemise maailma - kummituste Facebook livedest internetist tellitavate needusega nukkudeni välja. 

«Elades riigis, kus endine president suhtleb Twitteri vahendusel tõsielustaaridega, ei üllata mind ka see, et seni nii kaugete ja salapärastena tundunud selgeltnägijad on nüüd tänu sotsiaalmeediale saanud meile kõigile kättesaadavaks. Küll aga poleks ma osanud uneski ette näha, kui põnevaks võib kõik see internetis leviv esoteerika maailm tegelikult osutuda. Seega on mul hea meel, et see ühelt poolt kurikuulus, kuid teiselt poolt eestlaste poolt läbi aegade armastatud teema saab täna õhtul täiesti uues kuues televaatajate ette toodud,» kommenteeris saatejuht Heelia Sillamaa

Näiteks jagab saates oma lugu Soomes elav eestlanna Kairi Kees, kes on pälvinud suisa rahvusvaheliselt tunnustatud interneti selgeltnägija tiitli ja kelle klientide hulka kuuluvad inimesed üle kogu maailma. Naine pakub nõustamisteenust interneti vahendusel, müüb Facebooki grupis loitse ja teeb oma fännidele boonusena otse-ülekandeid sellest, kuidas ta kummitustega suhtleb.

Kui eestlanna hinnad jäävad pigem tagasihoidlikuks - loitsude eest küsib naine näiteks kolm eurot, siis konkurentide hinnad teevad naisele muret - näiteks küsivad konkurendid neljast videokõnest koosneva kuupaketi eest pea 300 eurot. «Kust inimene võtab selle raha?» on selgeltnägija nõutu.

Saatejuht Heelia Sillamaa «Õhtu!» saates:

Samuti on Soomes elav eestlanna jälile saanud ka petturitele, kes kirjutavad esoteerika Facebooki grupi liikmetele privaatsõnumeid, milles väidavad, et inimesele on peale pandud needus, mille pettur on valmis 400 euro eest eemaldama. Selgeltnägemise teemalistes gruppides olevad inimesed on petturitele kergeks saagiks, sest juba grupis olemisega annavad nad alateadlikult märku, et nad arvatavasti usuvad needustesse. 

«Mul on väga hea meel, et kõik saates osalenud selgeltnägijad, tervendajad ja nõiad rõhutasid ka ise seda, kuidas internetis levivatesse esoteerika teemadesse tuleb suhtuda ikkagi kriitiliselt - haiguse korral saab kõigepealt abi arsti juurest mitte Facebooki grupist ja oma diivanil vedelevat meest ei tasu ka teadjamehe jutu peale kohe maha jätta,» kommenteeris saatejuht Heelia Sillamaa. 

Lisaks Soomes elavale Eesti selgeltnägijale saavad saates sõna veel kuus esoteerika maailma tegelast. Nii avaneb saate vaatajatel eksklusiivne võimalus piiluda peagi 60ndat juubelit tähistava armastatud selgeltnägija kodusesse youtube’i stuudiosse ja Saaremaal elava blogijast nõia koju.

Samuti saavad vaatajad oma silmaga üle vaadata needusega nuku, millega paranormaalsete nähtuste fänn nüüd midagi tarka enam peale hakata ei oska. Juttu tuleb ka sellest, mis toimub ülimenukates esoteerika Facebooki gruppides, kuhu kuulub mitukümmend tuhat eestlast.

Vaata saadet VeebiTVs:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles