KOROONAVIIRUS ⟩ Kaitsemaskide vastased leiutasid «geniaalse» viisi, kuidas oma seisukohta seaduskuulekalt väljendada

Elu24
Copy
Illustreeriv foto.
Illustreeriv foto. Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Mitmes riigis või osariigis on kaitsemaski kandmine avalikus ruumis kohustuslik. Selline korraldus pole meeltmööda aga sugugi kõigile ning seetõttu üritatakse sellest kavaluse abil kõrvale vingerdada.

Osa inimesi usub, et kohustus järgida seadusi ja määrusi on põhimõtteliselt nende õiguste rikkumine. Siinkohal peavad nad aga silmas vaid üht konkreetset kohustust, sest muul juhul nad sageli lausa toetavad «seaduse ja korra» vajadust. Jutt käib maski kandmise kohustusest. Viimane on nende sõnul ohtlik, ebavajalik ja tegelikult lihtsalt selleks, et sind kontrollida.

Tõenäoliselt ei tule see kellelegi väga suure üllatusena, et maskide vastased on leidnud viisi, kuidas maski kandmise kohustusest hoolimata seda mitte kanda. Nimelt kannavad nad nüüd «hingavaid» maske, millel puudub igasugune võime inimest koroonaviiruse eest kaitsta. See on võimalik seetõttu, et kusagil pole öeldud, milline üks kaitsemask täpselt olema peab.

Etsy internetipoes müüakse maske võrgust, tüllist ja igasugustest muudest poorsetest materjalidest. Nendel maskide ühiseks nimetajaks on see, et ükski neist ei paku kaitset äärmiselt nakkava koroonaviiruse eest.

«Hingava» kaitsemaski soetajatel paistab oma ostu kohta vaid kiidusõnu jaguvat. Mõned näited:

1. «Suurepärane! Aitäh!»

Foto: Etsy

2. «Väga rahul selle maski kvaliteediga. Ma loodan, et keegi minu peale ei karju... Oh, oodake. Keegi ei saa midagi öelda, sest nii minu suu kui nina on kaetud. Ülipõnevil. Aitäh!»

Foto: Etsy

3. Ideaalne näokate näitamaks, mida ma maski kandmisest arvan.

Foto: Etsy

4. «Imeline mask! Paraku saab siin, kus mina elan, maski mittekandmise eest 125 dollarit trahvi. Seega ma võitsin süsteemi. Tellisin need oma lastele ka! Nii hingav.»

Foto: Etsy
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles