Protestiva Naomi Osaka viis maski, kuues tuleb, kuid kas ka seitsmes?

Elu24
Copy
Jaapani tennisist Naomi Osaka kandis enne ja pärast US Openi veerandfinaali George Floydi nimega kaitsemaski.
Jaapani tennisist Naomi Osaka kandis enne ja pärast US Openi veerandfinaali George Floydi nimega kaitsemaski. Foto: MATTHEW STOCKMAN/AFP/Scanpix

Jaapani tennisist Naomi Osaka alistas US Openi veerandfinaalis ameeriklanna Shelby Rogersi 6:3, 6:4 ning jõudis poolfinaali. Kõikidele seni peetud kohtumistele on sotsiaalse ebaõigluse vastu protestiv Osaka väljakule läinud erineva maskiga...  

Osaka on spetsiaalselt US Openi suure slämmi turniiriks lasknud valmistada seitse erinevat kaitsemaski, kanda on ta saanud neist viit. Kuuendas kohtumises, turniiri poolfinaalis kohtub 22-aastane jaapanlanna Jennifer Bradyga. 

Enne ja pärast kohtumist Anett Kontaveitiga kandis Osaka maski, mis oli pühendatud Trayvon Martinile. 
Enne ja pärast kohtumist Anett Kontaveitiga kandis Osaka maski, mis oli pühendatud Trayvon Martinile. Foto: MATTHEW STOCKMAN/AFP/Scanpix

2018. aasta US Openi tšempion soovib erinevate pühendustega maskide kandmisega tähelepanu juhtida USA politsei agressiivsele tegutsemisele mustanahaliste suhtes. 

Naomi Osaka protestid jätkuvad ka US Openil. Mask Ahmaud Arbery nimega pärast kolmanda ringi kohtumist Marta Kostjukiga. 
Naomi Osaka protestid jätkuvad ka US Openil. Mask Ahmaud Arbery nimega pärast kolmanda ringi kohtumist Marta Kostjukiga. Foto: AL BELLO/AFP/Scanpix

Veerandfinaali eel ja järel kandis ta George Floydi nimega maski. Eelmistes matšides olid maski peal kirjas Breonna Taylori, Elijah McClaini, Ahmaud Arbery ja Trayvon Martini nimed.

Naomi Osaka ja tema Elijah McClaini nime kandev mask.
Naomi Osaka ja tema Elijah McClaini nime kandev mask. Foto: MATTHEW STOCKMAN/AFP

Pärast veerandfinaali väljakul tehtud intervjuu ajal näitas ESPN Osakale videosid, mille olid saatnud Trayvon Martini ema Sybrina Fulton ning Ahmaud Arbery isa Marcus Arbery, kes tänasid Osakat ülla žesti eest.

Osaka pärast esimese ringi kohtumist sõnumiga: Breonna Taylor.
Osaka pärast esimese ringi kohtumist sõnumiga: Breonna Taylor. Foto: JASON SZENES/EPA

Jaapanlanna oli pisarateni liigutatud. «Proovisin lihtsalt mitte nutma puhkeda,» sõnas Osaka pressikonverentsil. 

«Tundub pisut sürreaalne ja üdini liigutav, et nad tundsid end positiivselt puudutana sellest, mida ma teen. Oma arust ei tee ma midagi erilist. See on vaid pisku sellest, mida ma võiksin teha. Nii, et see oli väga emotsionaalne. Olin pärast videote nägemist kerges šokis. Olen väga tänulik ja tunnen end alandlikuna.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles