Taani endine tennisetäht avaldas spordist loobumise kurva põhjuse

Elu24
Copy
Taani tennisestaar Caroline Wozniacki poetas pärast viimast lahingut 2020. aasta Australian Openil pisara.
Taani tennisestaar Caroline Wozniacki poetas pärast viimast lahingut 2020. aasta Australian Openil pisara. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Endine Taani tennisetäht, 2018. aasta Austraalia lahtiste tšempion Caroline Wozniacki rääkis, et tema karjääri varase lõpu põhjustas pidev valu liigestes.

Aasta pärast suure slämmi turniiri võitu, 2019. aastal diagnoositi rahvuselt poolataril, kuid Taanis sündinud tennisekaunitaril reumatoidartriit. 

Reumatoidartriidi puhul toimuvad muutused haige immuunsüsteemis, mis selle asemel, et võidelda haigusega, pöördub osalt organismi vastu. Haigus avaldub kõige ilmekamalt liigestes, tekitades neis põletiku. 

Eelmisel aastal alistus ta valule ja lahkus profitennise juurest tänavu jaanuaris vaid 29-aastasena.

«Vaatasin oma mehele silma ja ütlesin talle, et ma ei saa sõna otseses mõttes liikuda. Tundsin end pidevalt kurnatuna ja olin kogu aeg suurtes valudes,» rääkis Wozniacki People Magazine'ile.

Wozniacki 2019. aasta Wimbledoni turniiril.
Wozniacki 2019. aasta Wimbledoni turniiril. Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP/Scanpix

«Tennisemängijal tuleb vahest kolm tundi väljakul endast kõik anda, kuid kui järgmisel päeval saad vaevu voodist üles, siis selline asi tekitas sportimise suhtes küsimärke,» nentis ta.

«Peres pole varem immuunhaigusi esinenud - ma lihtsalt ei saanud aru, kuidas heas vormis noorel inimesel võib selline haigus olla.»

Pärast sportlaskarjääri lõppu on nüüd 30-aastane endine maailma esinumber enda sõnul pidanud elustiili muutma, kuid üldiselt on tal rohkem häid kui halbu päevi.

Caroline Wozniacki WTA Suvepeol eelmisel aastal.
Caroline Wozniacki WTA Suvepeol eelmisel aastal. Foto: Phil Loftus/Capital Pictures/Phil Loftus/Capital Pictures/Scanpix

«On päevi, kui ma tunnen end suurepäraselt, isegi täiuslikult, siis saab koos perega mida iganes teha,» selgitas ta. «Kui ma ei tunne ennast hästi, siis püüan oma keha vastu lahke olla ja mitte masendusse langeda sellest, et mul on halb päev,» rääkis Wozniacki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles