PILDID ⟩ Isa kinkis pojale igaks sünnipäevaks kalli viski, kollektsiooni eest saab ta nüüd osta korteri

Inna-Katrin Hein
Copy

Britt Matthew Robson sai oma šotlasest isalt Pete Robsonilt igaks sünnipäevaks pudeli kallist Macallani viskit, mida tal on nüüd kena kollektsioon.

28-aastase mehe sõnul on 28 pudeli viski algväärtus 5000 naela (5500 eurot), kuid ta pani need müüki rohkem kui 40 000 naelaga (44 500 eurot), kirjutab bbc.com.

Ta tahab viskimüügist saadava rahaga osta esimese oma korteri.

64-aastane isa Peter Robson sõnas, et ostis esimese Macallani viski 1992 poja sünni tähistamiseks, kuid sellest kujunes lõpuks iga-aastane traditsioon, mis on kestnud 28 aastat. Viskid on aastakäikudest 1974–2019.

«Macallani viski ei olnud ainus kink, mille ta sünnipäevaks sai, ikka muud oli ka, kuid viskist kujunes meie pere traditsioon. Mõtlesin, et oleks huvitav osta igal aastal uus pudel ja lõpuks oleks tal 18. sünnipäeval 18 pudelit 18 aastakäigu viskit. Läksime edasigi ja nüüd on tal 28 aastakäiku viskit,» selgitas isa.

Isa lisas, et ta valis Macallani viski, kuna töötas firmas, mis tootis Macallani jaoks toormaterjali.

Matthew Robsoni viskikollektsiooni müüva viskimaakleri Mark Littleri sõnul on tegemist unikaalse kollektsiooniga. Selle vastu on tundnud huvi eelkõige ameeriklased ja aasialased.

«Macallani väärtus on viimase kümne aastaga kerkinud. Nii suur kollektsioon on tõeline müügihitt,» sõnas viskiekspert.

28 pudelit Macallani viskit aastakäikudest 1974–2019.
28 pudelit Macallani viskit aastakäikudest 1974–2019. Foto: PR Fire / SWNS.COM/PR Fire / SWNS.COM/Scanpix

Macallan on Šoti viskivabrik, mis on maailma üks tuntumaid. Nende toodangu seas on mitmeid hinnatud viskisid.

Kaks aastat tagasi müüdi kaks Macallani 1926. aastakäigu viskipudelit rekordilise hinnaga, mis oli üle ühe miljoni dollari pudel ehk kokku rohkem kui kaks miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles