Venemaa tenniselootuse karjäär lõppes enne, kui sai alata: mul on 60-aastase selgroog

Elu24
Copy
Endine Venemaa tenniselootus Sofya Zhuk Wimbledoni tütarlaste trofeega 2015. aastal.
Endine Venemaa tenniselootus Sofya Zhuk Wimbledoni tütarlaste trofeega 2015. aastal. Foto: Alastair Grant/AP/Scanpix

Venemaa tennisemängija Sofya Zhuk võitis esimese ITFi tenniseturniiri kõigest 14-aastasena, 15-aastaselt juubeldas ta Wimbledoni tütarlaste turniiri võitjana. Asetamata mängijana ei kaotanud ta Wimbledonis settigi. Aasta oli siis 2015.

Juba noore neiuna kimbutasid Zhuki seljavalud ning nüüd, 20-aastasena on lõplikult tennisekarjääriga hüvasti jätnud.

«Ka enne Wimbldedoni piinasid mind seljavaevused, kuid ei leidunud ühtki arsti, kes oleks tahtnud mind aidata. Mind peeti lootusetuks juhtumiks. Oli ainult üks doktor, kes üritas abistada, temagi ennustas, et pean vastu kõige rohkem paar-kolm aastat. Mu selgroog oli nagu 60-aastasel,» rääkis Zhuk intervjuus WTA-le.

Fotomodelliks

Detsembris 2018. aastal asus Zhuk WTA edetabelis 116. kohal, tänavu märtsiks oli ta langenud positsioonile 436.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Weather wasn’t too bad today 😜😉

A post shared by Sofya Zhuk (@sofya_zhuk) on

Zhuk üritas tennisekarjääriga jätkata, kuid tänavu kevadel jõudis seljavalu puusadesse ning noor naine otsustas aktiivsele sportimisele joone alla tõmmata.

USAs, Miamis elav venelanna on juba paar aastat olnud modelliagentuuri nimekirjas. Ta on avaldanud endast sotsiaalmeedias fotosid, mis on fännidelt palju kriitikat saanud. Erilist pahameelt valmistasid alastipildid ja palja ülekehaga tehtud fotod.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thinking if I’ll eat pizza or pasta for dinner 🤷🏼‍♀️🐷

A post shared by Sofya Zhuk (@sofya_zhuk) on

«Sa peaksid trenni tegema, mitta alasti poseerima» kirjtuas üks fänn Instagramis. Alastipildid on Zhuk nüüdseks oma kontodelt eemaldanud.

Lühike karjäär

Zhuki on fännide kriitikast üsna ükskõik. «Miks mitte? Mulle meeldib fotomodellitöö. JA olgem ausad, modellikarjäär on ju lühike. Viis kuni seitse aastat catwalk`il ja juba tulevad uued tüdrukud asemele,» lisas nüüd ka kinnisvaramaakleri ametist unistav piiga. 

Zhuk ütles, et kuigi tahaks ka tennisega jätkata, siis mängida ta enam lihtsalt ei suuda. «Võin vaid oma kogemusi jagada, sest olin ju alas üdini sees.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles