FAKTID ELUST Kogu tõde täna 40-aastaseks saanud saatejuht Lauri Hermanni kohta

Elu24
Copy
Lauri Hermann
Lauri Hermann Foto: Merle Värv

Elmari raadio hommikuprogrammi «Ärka, kaunis maa!» ja Kanal 2 saadete «Tere tulemast!» ja «Sööma!» saatejuht Lauri Hermann tähistab täna 40. sünnipäeva. Palju õnne! Siin on eetrimehe kohta mõned põnevad faktid tema enda sulest, mis tema talendi austajatele kindlasti huvi peaksid pakkuma.

26 aastat eetris

Alustasin 13-aastaselt Tartu raadios ja tegin «kiviaja» tehnikaga tööd toona – hiiglaslikud lintmakid, sest arvuteid polnud.

... ja sama kaua diskoripuldis

Alustasin raadiodiskorite Ervin Hurda ja Illari Lääne juhendamisel diskodega 26 aastat tagasi. Alguses koolidiskod, kus leiutasime ise efekte ja klopsisime tehnikat kokku. Sain selgeks peamised diskoritöö põhimõtted: alustasin kassettidega, edasi tuli CD-plaat ja nüüd juba mälupulgad ja arvutid. Tänapäeva noored diskorid eksivad nii paljus – pidu tehakse tihti oma kindla playlist'iga ja «silmaklapid» peas, vaatamata rahva reageeringuid, paljud ei julge mikrofoni kasutada ja kes kasutab, see tihtilugu räägib laulu vokaali peale, lugusid lastakse arvutil masinlikult kokku miksida või ei osatagi ise miksida. Misiganes meelelahutuslikus telesaates võiks neid põhitõdesid tutvustada ja näidata diskoripuldi ja mängijatega, kuidas õige miksimine käib ning milline peo ülesehitus üldse olema peaks. See on vaimne ja füüsiline täistuuridel töö, kuniks pidu on lõppenud ja tuled põlema süüdatakse.

Poistebändi liige

Teen «poistebändi» Sunlight, mida on hakatud juba kutsuma eestimaiseks Backstreet Boysiks – vaadates meie riietumisstiili ja kiljuvaid naisfänne. Tunneme muret, et Eestis pole enam 2Quick Start'i stiilis meloodilist tantsumuusikat ja hoolitseme ise selle eest, sest tundsin ka diskorina, et Eesti muusika raadiopidudel pole tänapäevaste lugude valikust enam eriti midagi mängida.

Eesti disko elusäde

Ürituste korraldamine, ööklubindus ja 100% Eesti muusika peod. Alustasime raadio Elmari «Eesti Disko» ürituste korraldamist 2004. aastal ning siis peeti meid veidi napakaks, et kas tõesti on võimalik ainult Eesti muusikaga õhtu välja vedada. Rahvamssid saabusid kohe! Oleme palju promonud ka noori ja uusi tegijaid ning neid oma Eesti muusika raadiopidudele esinema kutsunud, andnud esinemisvõimaluse ning teinud reklaami. Korraldame jätkuvalt ka hästi populaarseid 90ndate muusika pidusid, seega pean end ka korralikuks 90ndate muusika asjatundjaks.

Amori parem käsi

Esimest korda tegin populaarset Tartu Raadio tutvumissaadet 16-aastaselt. Sealt ka idee seda formaati tänapäeval Elmaris proovida. 3 aastat tegin ja aitasin mitmeid paare abieluranda sõuda. Siiani saan tänukirju! Ka saate «Õhus on armastust» eripidusid hakkasin korraldama, kus samuti inimesi abieluni jõudnud.

Sport ja Saksamaa

Saksa jalgpalli asjatundja (kohal käinud Saksamaal, ka Eesti meeskonnaga Saksamaa mängul olin Mainzis kaasas), kohtunud Saksa vutistaaridega, oman Saksamaa jalgpallisärkide kogu. Mul on aastatepikkune side Saksamaaga, sest tädi ja paljud peretuttavad elavad Saksamaal. Jälgin Saksamaa muusikat ja tipp-muusikaprodutsente nagu Dieter Bohlen, Frank Farian, Michael Cretu, Toni Henrdik. Samuti sakslaste telesaateid ja sportlasi. Käinud Oktoberfestil! :)

Isiklik filmikogu

Tegin dokumentaalfilmi «Tartu Video Kroonikad», mida ka Kanal 2 näidanud mitmeid kordi. Oman suurt videokassettide-filmide kogu, mis valdavalt 80-90ndate videofilmidele keskendunud. Iidolid on Stallone ja Schwarzenegger :) Ka on mul 80-90ndate aastate filmipostrite-plakatite kogu.

Õudukad

Olen palju uurinud ja jälginud õudusfilmide muutumist ajas ning filmide saamislugusid.

Kodumaine Pattinson

Mind on peetud «Videviku» vampiiripoiss Edwardi (Robert Pattinson) eestimaiseks variandiks! Mul olid ka veidi pikemad juuksed kunagi. Turistid on isegi pilte teinud minuga ja Eesti neiud küsinud autogramme, kui «Videviku» esimene film linastus.

Kunstilembene

Joonistasin mitu aastat ajalehtedele koomikseid, millest sain esimese taskuraha (Õhtulehe eelkäija SL Õhtuleht). Olen käinud ka kunstikallakuga koolis 8 aastat.

Kosmosemees

Olen palju uurinud UFO-teema kohta, olles kontaktis Igor Volke ja paljude inimestega, kellel isiklik kogemus olnud. Ka ise olen kogenud selgeid nägemusi tulevikusündmuste kohta.

Suhtleja

Töötan õhtu- ja päevajuhina. Psühholoogiaharidus tuleb kasuks inimestega kontakti saavutamisel:) Käin vanadekodus sealsete elanike meelt lahutamas. Oma bändiga käime iga-aastaselt Haapsalu lastekodus heategevusüritusel laulmas ja suhtlemas sealsete lastega.

Mootorrattad

Olen kukkunud ja viga saanud motikaga. Praegu saan vajadusel isa tsiklit laenata, sest isa on kunagine krossisõitja ja tohutu motofänn.

Fännid

Raadiotööga seoses olnud palju erinevaid fännikogemusi: sealhulgas on mul rehve läbi torgatud, mind on jälitatud, mu kodu üles otsitud, nuhitud. Ka meesfännid on lähenemiskatseid. Praegu bändiga seoses on meil aktiivne suhtlus fännidega.

Vaata intervjuud Lauri Hermanniga saates «Õhtu!», milles ta räägib oma pikast raadiokarjäärist.

Tele-eetris näeb särtsakat Hermanni juba õige pea: 20. septembril alustab Kanal 2s «Sööma!» uus hooaeg, milles koos kaassaatejuht Kairit Tuhkaneniga suundutakse Hiiumaale kalale. 4. oktoobrist alustab Kanal 2s aga «Tere tulemast!» uus hooaeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles