VAATA SARJA ⟩ Türklaste doktor Murphy lahendab Kanal 2s meditsiinilisi müsteeriume

Elu24
Copy

Täna kell 16 alustab Kanal 2s uus Türgi sari «Doktor Imetegija», mis hakkab eetris olema igal argipäeval. 

Tegemist on kodumaal ülipopulaarse ja kodumaal vaatajarekordeid purustava uue sarjaga, mis on tekitanud ka märkimisväärset rahvusvahelist tähelepanu: põhjuseks asjaolu, et tegemist on samuti Kanal 2s jooksva ameeriklaste haiglaseriaali «Doktor Murphy» analoogiga, mis aga omakorda põhineb Lõuna-Koreas välja töötatud originaalformaadil.

Võrreldes USA versiooniga on Türgi sari loomulikult oluliselt emotsionaalsem. Sarja peategelane on noor ja šarmantne Ali Vafe (Taner Ölmez), kes on autist ning sündinud savant’i sündroomiga. Agulis üles kasvanud, isa poolt eemale tõrjutud ja mööda lastekodusid loksutatud poiss lõpetas noorukina arstiteaduskonna cum laude. Autismi tõttu puuduvad noorel mehel tavapärased sotsiaalsed oskused ja tahe inimestega suhelda. See aga on noorele arstile kui omamoodi kingitus, kuna tänu sellele suudab Ali näha asju ja seoseid tunduvalt üllatuslikumalt ja loovamalt kui teised tema ametikaaslased.

Kui Ali provintsist suurlinna väärikasse haiglasse tööle asub, lööb ta sealsete kirurgide tiimi tööelu oma kummalise olekuga pea peale. Kuigi ta on fenomenaalne arst, ei suuda uued tiimikaaslased teda algul aktsepteerida ega tõsiselt võtta. Ajapikku võidab ta aga oma töökaaslaste poolehoiu ja leiab neis pere, keda ta alati igatsenud on.

Tegemist on viimase seitsme aasta kõige vaadatuima sarjaga Türgis: seriaal on isegi edukam «Sajandi armastusest», «Süütust süüdlasest» ja «Keelatud armastusest», mis ka Eesti vaatajate hulgas olid ülimenukad. Kõrgeid vaatajanumbreid teeb sari aga ka mujal maailmas.

Vaata sarja VeebiTVs (osad nähtavad 30 päeva pärast eetrit):

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles