VIDEO ⟩ USAs New Mexicos surevad linnud massiliselt

Inna-Katrin Hein
Copy
Surnud lind
Surnud lind Foto: Go Nakamura/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Ameerika Ühendriikides New Mexico osariigis on viimasel ajal palju linde surnuna maha langenud, looduskaitseekspertide arvates võib hukkunud lindude arv ulatuda sadade tuhandeteni.

New Mexico ülikooli ökoloogi Martha Desmondi sõnul on lindude hukkumine ebatavaline ja põhjus ei ole veel selge, teatab nbcnews.com.

Osariigi elanikud on teatanud nii politseile kui looduskaitsjatele erinevates paikades maas olevatest erinevat liiki surnud lindudest.

Väljaande Las Cruces Sun News ajakirjanik Austin Fisher märkas palju surnud linde Rio Arriba maakonnas ja jäädvustas neid. Ta hakkas uurima, mis põhjustas lindude surma, kuid veel ei ole see selge.

Veel mitmest New Mexico osast on tulnud teateid sadade hukkunud lindude kohta.

Osariigis asub sõjatehnika ja relvade katsepolügoon, mille esindajad uurivad, kas lindude surm võib olla seotud seal toimunud katsetustega.

Veel on pakutud, et lindudele sai saatuslikuks möödunud nädalane jahedam õhk või siis pikaajaline põud. Asjatundjad ei välistas, et lindude surm on seotud USA lääneranniku ulatuslike maastikupõlengutega. Põlengusuits võis kahjustada lindude kopse, mille tõttu nad ei saanud enam hingata ja surid.

Teadlased üritavad selgitada, mis on lindude surma tegelik põhjus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles