Kristi Loigo väidab, et teenis «Kodutunde» saatega vaid 1300 eurot kuus (2)

Elu24
Copy
«Kodutunde» produtsent Kristi Loigo.
«Kodutunde» produtsent Kristi Loigo. Foto: Pilt videost

Kanal 2 teatas 19. juunil, et lõpetab koostöö ülimenuka heategevussaate «Kodutunne» produtsendi Kristi Loigoga. Nimelt tekkis telekanali juhtidel kahtlus, et televaatajate annetusi on kuritarvitatud ja need ei ole täies mahus abivajajateni jõudnud. Telekanal tegi avalduse politseisse. Selle nädala «Pealtnägijas» esitas Loigo enda kaitseks tellitud auditit. Sellest selgus aga, et naine harrastab samas ka huvitavaid skeeme.

Kanal 2 programmijuht Kaspar Kaljas rääkis «Pealtnägijas», et nad pöördusid kevadel Loigo poole sooviga näha, mismoodi on heategevuse raha kasutatud. Vihjed selle kohta, et saatele annetatud raha ei kasutata sihtotstarbeliselt, jõudsid Kaljase kõrvu juba aasta algusest. «Ainuke asi, mis meid on kogu aeg huvitanud, kas me teame viimaste aastate annetuste kaudu tulnud rahasid, kuidas seda raha on kasutatud. Tänase päevani me seda ei tea,» tõdes Kaljas.

Kristi Loigol on aga teooria, et Postimees Grupil oli juba varem valmis plaan, kuidas teda kõrvale tõrjuda, sest vaid loetud päevad hiljem teatas Kanal 2, et sügisel läheb eetrisse samalaadne saade «Hingesoojus». Selle saate produtsendiks hakkas Katrin Lust ja Loigo sõnul on siinkohal tegemist kaaperdamisega. 

«Heategevus ei saa olla ühe persooni monopol. Heategevus on midagi, mida me saame ühiselt teha. Me ei saa tolereerida seda, kui ühe inimese hetkel väidetav ebaausus hakkab rikkuma säärast tegevust,» vastas Kaljas Loigo süüdistuste peale.

Loigo jagas «Pealtnägijale» vaid loetud minutid enne intervjuu algust ka enda tellitud auditit, mille usaldusväärsuses ta ise ei kahtle. «Nad on vannutatud audiitorid. see dokument läheb ka politseisse, ehk selles suhtes ei saa selliseid asju feikida,» selgitas Loigo. 

«Audit ütleb, et annetusrahasid on alati tarbitud sihtotstarbeliselt ja annetused on pigem miinuses kui plussis,» lisas Loigo, kelle sõnul maksab tema firma pigem ise peale, kui saab tulu teenida.

2019 oli erakordselt hea aasta, sest «Kodutunne» korjas aastaga ligi 440 000 eurot annetusi, mis on kaks korda rohkem kui aasta varem. Seda on isegi pisut rohkem kui ETV «Jõulutunnel», mille kampaania on üks kord aastas. Loigo sõnul tuli rekordsumma paljuski tänu tavatult suurele aastalõpu erisaatele.

«Me panime ka panuse sellele saatele, et me peame sellest pidevast vaesusest välja tulema. Sellest peost suhu elamisest. Sellepärast on see süüdistus mulle väga valus. Ma otsin kõiki võimalusi, ma maksan enda ärituludest sellele asjale peale. Ja sa tuled ütled, et ma olen midagi võtnud omale,» lausus Loigo pisarsilmi. 

«Kümme aastat oled sa teinud tippsaadet ja andnud sinna oma elu ja energia ja siis ongi, et ma olengi kurjategija,» rääkis Loigo saate alguses.

Mõnele on need siiski krokodillipisarad sest vähekindlustatud inimesi aitav teleprodutsent elab ise Tallinna külje all 280-ruutmeetrises häärberis.

265 000 eurot maksnud maja osteti OÜ Õuetuba nimele ja on ametlikult kirjas firma kontorina.

«See on firmalaenuga ostetud,» selgitas Loigo ja lisas, et kasutab eramut ka laopinnana, sest tema eelmine kodu muutus juba laoks, kus hoiti «Kodutunde» asju.

«Mina maksan 900 eurot renti igakuiselt oma firmale, sest kasutan 73 ruutmeetrit majas elamispinnaks, kogu majapind on 280,» rääkis Loigo.

Loigo tunnistas ka, et ta on väga edev inimene. Ringi sõidab ta ühega kolmest firma nimele liisinguga soetatud autost, millel on numbrimärk KRISTI1. «No see on väga vana numbrimärk. Minu arust on see kas aastast 2010 või 2011. Ta liigub autolt autole,» selgitas ta. 

«Miks minu autol peab olema suvaline numbrimärk?» ütleb ta sõiduki kohta, mis on tegelikult ka firma nimele liisitud.

«Palka ma saan OÜst Õuetuba tõepoolest 1300 eurot kuus,» vastas Loigo saatejuhi küsimusele ja väitis seepeale naerdes, et ei mäleta täpselt, kui suured on tema sissetulekud. 

Loigo tellitud auditist selgus aga, et eelmisel aastal sai produtsent oma osaühingust ligi 22 000 eurot tulu ja heategijate annetusi koguvast MTÜst veel 12 000, mis teeb aasta peale jagatuna ligi 2800 eurot kuus.

Lisaks on ettevõtte palgal ka tema abikaasa, kes teenib umbes 1000 eurot kuus.

Väidetavalt tegeleb aga Loigo abikaasa hoopis firma teise tegevusalaga ehk mööblipaigaldusega

Lisaks näitab audit, et mullu kanti Loigo MTÜlt Loigo OÜle ligi 90 000 eurot, mis on kriitikute sõnul täiesti lubamatu.

Nii Loigo kui ka auditi sõnul on tegemist tasaarveldusega, millega kaetakse osaühingu alt tehtud heategevusprojekti kulusid perioodil, mil MTÜle ei ole piisavalt annetusi laekunud.

«Kui sellelt MTÜlt on tehtud OÜle Õuetuba või mõnele muule Kristi Loigoga seotud ettevõttele ülekandeid, siis ma juba näen siin suurt viga. See ei tohiks nii olla, keegi ei ole selleks õigust andnud, see on täiesti omavoliline tegevus, mida õnneks praegu uurib ka politsei,» kommenteeris Kaspar Kaljas ja lisas, et annetuste eest ei peaks tasu saama, ei Kristi Loigo, ei tema lähisugulased, ei läbi OÜ Õuetuba keegi muu, keegi kolmas isik.

«MTÜ hiilgab ja OÜ on ennast tühjaks maksnud, kannab ainult kulusid ja teine nii-öelda õilmitseb. Siis tuli hakata neid kulusid sinna kandma, mis on ikkagi seotud nii-öelda MTÜ kuludega, tuleb kanda õigesse kohta. Nagu maksuametnike sõnul on, iga raha olgu oma kontol, õige konto peal peavad asjad olema,» selgitas Loigo.

Pealtnägija andmetel viis Loigo auditi politseisse teisipäeval. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles