VIDEO ⟩ Telesaates rinnad paljaks võtnud Heidi Hanso: esimene kord on ikka kõige raskem

Britten Torstenberg
, Reporter-toimetaja
Copy

Kanal 2 saatejuht ja teletoimetaja Heidi Hanso sai hakkama omamoodi julgustükiga, kui võttis telesaates «Tuhat tervist» rinnad paljaks. «Minul on tervise teemadest väga lihtne rääkida,» tunnistas ta Elu24-le.

Kanal 2 saates «Tuhat tervist» uue hooaja avasaates õpetati naistele, kuidas rinnavähki avastada. Selleks võttis Hanso tele-eetris rinnad paljaks ning näitas enda peal, kuidas kogu see protsess välja näeb.

«Eneseületus oli see kindlasti, aga ma natuke eeldasin, et tähelepanu sellega tuleb. Seega ma mõtlesin selle enda jaoks väga läbi, mida selline alastus minu jaoks tähendab.» 

Samas tõdes Heidi, et saates «Tuhat tervist» oma füüsilist keha õppematerjali kontekstis näidata oli mõnes mõttes isegi lihtsam, kui lasta kaamerad oma elutuppa ja päriselu juurde, nagu saates «Meie pere ja muud loomad».

Hanso rõhutas ka, kui oluline rindade kontrollimine tegelikult on. «Mina näiteks ei olnud mitte kunagi varem oma rindu niimoodi kombelnud. Naised ikka kardavad, et see on valus või freaky, aga tegelikult pole see seda üldse. Muidugi oli boonuseks, et sain arsti pilgu all veenduda, et mul endal on kõik korras.»

«Hirme on lihtne maha võtta, kutsun üles kõiki inimesi end ise kontrollima ja kahtluste korral näiteks rinnakabinetti pöörduma,» sõnas ta.

Heidi lisas ka, et meil kõigil on tervisemuresid ja mida rohkem me nendest räägime, seda parem. Lisaks ärgitas ta ka tuntuid inimesi julgemalt oma probleemidest rääkima. «Minul näiteks on tervise teemadest väga lihtne rääkida,» tunnistas ta. (Heidi pidas paari kuu eest Elu24 vahendusel ka karantiiniblogi, millele saad pilgu peale heita SIIN!)

Ka ei tee ta sellest saladust, et n-ö harival eesmärgil oleks ta nõus seda ka uuesti tegema. «Esimene kord on ikka kõige raskem. Kuskil ajakirjas seksikas pesus poseerimise üle peaksin uuesti järele mõtlema ja see pole vast ikka minu teema, selleks on palju ilusamate kehadega naisi, aga õppematerjali kontekstis miks mitte.»

Tervet saadet vaata SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles