Hittseriaali «Melrose Place» staar mõisteti teist korda sama kuriteo eest vangi

Elu24
Copy
Foto: AP / Scanpix

Ka Eestis omal ajal äärmiselt menuka teleseriaali «Melrose Place» näitlejatar Amy Locane põhjustas 2010. aastal purjus peaga autoavarii, mille eest naine ligi kaks ja pool aastat vangis istus. Nüüd mõisteti ta taas sama kuriteo eest kaheksaks aastaks vangi.

USA ülemkohtunik Angela Borkowski võttis neljapäeval vastu otsuse saata varasemalt kaks ja pool aastat vangis viibinud Amy Locane'i veel kaheksaks aastaks trellide taha, kuna varasem kohtuotsus osutus liiga leebeks, kirjutab ajakiri People. New Jersey osariigi seaduse kohaselt saab kunagine telestaar tingimisi vabastamist paluda alles enam kui kuue aasta pärast.

Amy Locane istus 2010. aastal purjus peaga autorooli ning ajas alla 60-aastase ameeriklanna Helene seemani, kes suri sündmuskohal. Õnnetuses sai vigastada ka hukkunud ameeriklanna abikaasa Fred. Naine mõisteti 2013. aastal süüdi ja talle määrati kolmeaastane vanglakaristus. Näitlejanna vabastati tingimisi pärast kahte ja poolt aastat. Viis kuud pärast vanglast vabanemist, 2015. aastal, nõudis Locane'i abikaasa temalt lahutust ja naisele määrati piiratud õigused kohtuda oma lastega. Näitlejanna kurtis, et juhtunu järel jäi ta ilma ka paljudest sõpradest.

Neljapäeval toimunud kohtuistungil palus Locane ohvri lähedastelt vabandust. Lesk Fred Seeman nentis kohtus, et naine pole tänase päevani süüd täielikult omaks võtnud. «Te langetasite tol päeval teadliku otsuse juua ja jätkasite joomist, kuigi saite aru, et te vajate küüti, kuid ei hankinud seda. Kui te poleks sel õhtul oma sõiduki rooli istunud, poleks seda intsidenti kunagi juhtunud,» lausus kohtunik oma otsust langetades.

Juba aastal 2017 arvati, et tema esialgne karistus oli liiga leebe. Kohtunik keeldus toona näitlejatari karistust muutmast, kuna uskus, et sellel ei ole mingit eesmärki ja arvas, et see teeks naise kahele tütrele ainult liiga. «Ma olin valmis kõige hullemaks ja lootsin kõige paremat,» kirjeldas Amy Locane võimalikku rangemat karistust, mis oleks ta uuesti trellide taha saatnud. «

Olen 2010. aastast oma karskusega vaeva näinud, kohanenud eluga vanglas, vanglast välja saanud, kohanenud uuesti oma laste eluga ja leppinud tingimisi vabastamisega, seega tagasi trellide taha sattumine segaks tõsiselt, võib-olla isegi hävitaks, igasuguse arengu, mida olen tagasi inimeseks saamisel teinud,» avaldas ta aastaid tagasi.

Karistus, mille naine juba ära kandis, lükati 2019. aastal apellatsioonikohtu poolt uuesti tagasi (kohtunik otsustas toona taas esialgset karistust mitte muuta), kuid eile seisis Locane taas silmitsi võimalusega kaotada vabadus. «Meie meelest on see enneolematu. Mul pole kunagi olnud klienti – ja ma pole kellestki teadlik –, kes on oma karistuse täielikult ära kandnud ja aastaid hiljem tahavad nad teda tagasi vangi panna,» kommenteeris Locane'i advokaat James Wroko välaandele People mõni aeg tagasi. «Samuti ei ole ma täiesti teadlik olukorrast, kus kohtunik karistab kedagi seadusega ette nähtud vahemikus ja riigil lubatakse edasi kaevata,» lisas Wronko. «Amy on viis aastat vanglast väljas. Ta on olnud kaks aastat tingimisi vabastatud. Ma ei saa aru, miks ühiskond või valitsus või kohus tahaks ta nüüd uuesti vangi panna?»

Ka pärast sel nädalal langetatud otsust, ütles Wronko, et on otsusest šokeeritud ja tal on piinlik olla osa selliseid otsuseid langetavast süsteemist.

Wronkol ja tema kliendil on aega 45 päeva, et otsus edasi kaevata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles