Saatejuht Gaute Kivistik alkoholismist: hommikul ärgates kohe jood oma pudeli viina ära, et minna toimetama

Elu24
Copy
Gaute Kivistik
Gaute Kivistik Foto: Marion Pettai

Uue ETV kaheksaosalise saatesarja «Selge pilt» iga osa keskendub erinevale teemale, millest räägivad lähemalt nii eksperdid kui ka avaliku elu tegelased. Saate teine osa rääkis alkoholitarvitamise häirest ning enda kogemusest alkoholiga rääkis põgusalt ka saatejuht ja humorist Gaute Kivistik, vahendab ERR.

Saatejuht ja humorist Gaute Kivistik (49) rääkis ETV saates «Selge pilt» enda kokkupuutest alkoholiga ja sellest, millist rolli alkohol tema elus aastaid tagasi mängis.

Kivistik rääkis põgusalt sellest, et 90ndatel istus ta tihti autorooli ebakaines olekus. «Kaine peaga juhitud kilomeetrid pole ikka veel kasvanud suuremaks kui need, mis olid mitte kainena juhitud, sest selle peale ei tulnud toona keegi, et kainena sõita,» täpsustas Kivistik ja nentis, et ta jõi toona päevas kaks pudelit viina ning see teda ei seganud.

«See võimaldaski üsna kaua aega nagu ära petta ennast ja teisi ka. Aga mida vanemaks sa saad, seda rohkem seda (alkoholi – toim) kulub selle taseme saavutamiseks. Hommikul ärgates kohe jood oma pudeli viina ära, et minna toimetama, võtad auto, lähed ajad oma asju, teed saateid, raadiosaateid, juhid üritusi ja umbes sarnastes olukordades olid üsna paljud minu ametikaaslased.»

Kivistiku sõnul sai tal ühel hetkel lihtsalt isu täis. «Mina ei saa nüüd vastu rinda taguda ja öelda, et ma tugev mees, ma seljatasin alkoholismi aga ta lihtsalt läkski üle. [...] Ta sai lihtsalt otsa ja kes on hästi palju olnud elus purjus see teab, et kui ta on kaine ja kõik on hästi, siis on see eriti joovastav tunne. Minul on praegu hea meel, et läks nii.»

Kivistik pole viimased 13 aastat alkoholi põhimõtteliselt üldse tarvitanud. «Seis on praegu hea ja ma olen igati plussis,» tõdes Kivistik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles