MUNAD MAHA ⟩ Nigeeria uus seadus lubab vägistajad füüsiliselt kastreerida

Elu24
Copy
Kirves. Foto on illustratiivne.
Kirves. Foto on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Vägistamisjuhtumite epideemilise kasvu vastu rakendatakse Aafrika riigis tõeliselt radikaalseid ja tõhusaid meetmeid, kirjutab NY Post.

Vägistamises süüdi mõistetule võib nüüd ühes Nigeeria osariigis määrata karistuseks kirurgilise kastreerimise. Selline seadus võeti vasti Sahara-lähedases Kadunas.

Meestel eemaldatakse sellisel puhul munandid. Ka naised ei pääse kergemalt - vägistajatel suletakse munajuhad. Süüdimõistetule võib määrata ka eluaegse vanglakaristuse.

Kaduna osariik Nigeerias.
Kaduna osariik Nigeerias. Foto: Google Maps

Surmanuhtlus soolas

Veelgi karmimaid meetmeid rakendatakse lapsevägistajate vastu. Alla 14-aastase vägistanud võivad nüüdsest silmitsi seista ka surmanuhtlusega.

«Need drastilised meetmed on vajalikud, et kaitsta lapsi tõsiste kuritegude eest,» selgitas kuberner Nasir Ahmad el-Rufai sel nädalal kinnitatud karmi seadust. Seni sai vägistamise eest määrata 21 aastat vanglat, lapsevägistajatele ka eluaegse.

Ligi 200 miljoni elanikuga riigis on järsult tõusnud vägistamiste arv. Jaanuarist maini teatati 800-st vägistamisjuhtumist ning naisõiguslased on seepärast ka karmimaid karistusi nõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles