PILDID ⟩ Tundmatu neiu kooris end Tallinna ühistranspordis pesu väele (3)

Elu24
Copy
Pühapäeval Tallinnas 1A bussi tulnud neiu otsustas end riidest lahti võtta.
Pühapäeval Tallinnas 1A bussi tulnud neiu otsustas end riidest lahti võtta. Foto: Lugeja pilt

Pühapäeval leidis Tallinnas ühistranspordis aset olukord, mis ajab kihevile nii mõnegi mehepoja ja teeb ehk kadedamad naised tigedaks. Nimelt otsustas üks bussi nr 1A sisenenud neiu külma ilma trotsides end kõigi inimeste silme ees paljaks koorida. Kuidas suhtub sellisesse käitumisse aga politsei?

«See oli umbes kella 16.30 paiku. 1A buss sõitis Viimsist kesklinna suunas. Tüdruk võttis pesu väele ja hakkas ka muud seljast võtma. Rahvas sekkus ja käskis peatuses bussist lahkuda,» kirjeldas pealtnägija juhtunut Elu24-le.

Pealtnägija sõnul ei ole talle teada, kas neiule lõpuks ka politsei kutsuti, sest ta pidi ise bussist lahkuma.

«Igatahes ühe noormehe ehmatas neiu ära, sest ta poseeris tema ees ja poiss põgenes bussi eesotsa,» lisas pealtnägija.

Tallinna munitsipaalpolitsei ameti avalike suhete spetsialist Meeli Hunt ütles Elu24-le, et neile pühapäeval teadet neiu kohta ei tulnud. 

End peaaegu paljaks koorinud neiul oli käes ka pisike kaamera. Võib oletada, et neiu filmis sellega ühistranspordis olnud inimeste reaktsioone.
End peaaegu paljaks koorinud neiul oli käes ka pisike kaamera. Võib oletada, et neiu filmis sellega ühistranspordis olnud inimeste reaktsioone. Foto: Lugeja pilt

«Meie piletipatrull ei viibinud eile sellele ajal Pirita kandis, vaid hoopis linna teises otsas, Pärnu maanteel. Sel põhjusel ei saa antud intsidendi osas kaasa rääkida. Samuti ei ole ette tulnud juhtumeid, kus inimene end teiste nähes ühistranspordis lahti hakkaks riietama,» Lisas Hunt.

Küll aga on mupol olnud paar kokkupuudet inimestega, kes on kas alkoholi, narkootikumi või mingi ravimi mõju all. «Kuna me ei ole spetsialistid, siis ei oska me ka anda hinnangut, millise mõjuriga parasjagu tegemist on. Igal juhul püüab meie inspektor inimesega rääkida ja paluda tal segav tegevus lõpetada,» selgitas Hunt ja lisas, et ametnikud on siis alati ka küsinud, kas inimene vajab meditsiinilist abi.

Umbes kuu aega tagasi oli siiski Tallinnas juhus, kus mupo ametnikud palusid bussist kaasa tulla tütarlapsel, kellel puudus sõidupilet. Neiu läks aga nii enesest välja, et lubas end ära tappa ja hakkas pead vastu bussiakent peksma. «Asi lõppes sellega, et suutsime neiuga rahulikus toonis rääkida ja rahustada, kuni kiirabi kohale tuli. Selgus, et tabletid ja alkohol olid koosmõjuna tüdruku agressiivseks muutnud. Samuti olid tal probleemid kodus vanematega,» selgitas Hunt juhtumi tagamaid.  

Üldiselt paluvad ametnikud siiski Hundi sõnul teisi inimesi häirivate kodanike puhul segajal tegevus lõpetada ja transpordist väljuda. «Kui ta seda ei tee, siis palume ühistranspordi juhil välja kutsuda turvafirma, kellega on kehtiv leping sõlmitud. On ette tulnud juhtumeid, kus oleme välja kutsunud politsei. Aga tihti aitab ka politsei nimetamine ja inimene taltub silmanähtavalt. Politsei ongi sarnaste juhtumite puhul meie parim koostööpartner,» lisas Hunt.

Elu24 küsis ka politseist, kui tihti neil tuleb tegemist teha end alasti kiskuvate inimestega ja kuidas suhtuda taolisesse käitumisse avalikus ruumis. Politsei lubas saata oma kommentaari esmaspäeva õhtuks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles