VIDEO ⟩ Autoroolis sõnumeid saatnud Briti naine sõitis otsa oma äiale ja jättis mehe tee äärde piinlema

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Naine sõitis otsa teed ületanud mehele, kes osutus tema äiaks.
Naine sõitis otsa teed ületanud mehele, kes osutus tema äiaks. Foto: Kuvatõmmis videost

Suurbritannias mõisteti vanglakaristus naisele, kes sõitis otsa ülekäigurada ületanud inimesele ja põgenes sündmuskohalt. Naine avastas alles hiljem, et jättis tee äärde surema oma äia.

Fatheha Begum Abedin sõitis 2018. aasta veebruaris ühel õhtul autoga, kuid oli roolis hajameelne, sest tema tähelepanu oli suunatud hoopis mobiiltelefonile, mida naine samal ajal kasutas, vahendas Mail Online.

Seetõttu ei märganud Suurbritannias Highfieldsis Leicesteri piirkonnas sõitnud naine, kuidas ülekäigurajal ületas teed üks vanem mees. 

Abedin sõitis 61-aastasele mehele otsa ja põgenes seepeale sündmuskohalt. Ta ei teadnud siiski, et kogu sündmus oli jiljem nähtav turvakaamerasalvestiselt, mille abil asus kohalik politsei autojuhti otsima. 

29-aastane Abedin lootis aga süüst pääseda erinevate valedega, mida ta politsei huviorbiiti sattudes välja hakkas mõtlema. 

Esialgu väitis naine politseile, et ei olnud üldse teadlik, et sõitis kellelegi 2018. aasta 5. veebruari õhtul otsa. 

Seejärel väitis naine, et ta võis küll olla otsasõidu ja põgenemisega seotud, kuid ta ei mäletanud sündmusest midagi, sest teda tabas ootamatu meelemärkus, mille põhjustas astmahoog

Turvakaamerasalvestiselt oli aga näha, kuidas naine sõitis teed ületanud mehele otsa kiirusega, mille tõttu paiskus mees auto kapotile ja purustas esiklaasi. 

Politseile väitis aga naine esialgu, et kahju tekitsid vargad, kes tungisid autosse, et varastada tema telefoni.

Leicesteri kroonikohtus toimunud istungi ajal rääkis prokurör Joey Kwong, kuidas Abedin üritas varjata ka seda, et kasutas otsasõidu ajal telefoni sõnumi saatmiseks. 

Selle väite lükkas aga ekspert ümber. 

Leicestershire'i politsei ekspert tegi ka kindlaks, et naine oli mingil ajal hiljem oma telefonist kustutanud 32 tesktisõnumit, mille oli õnnetusele eelnenud ja järgnenud ajal saatnud. Lisaks lasi naine esiklaasi parandada enne, kui politseil oli võimalus seda uurida.

Apteekerina töötaval Abedinil said aga valed lõpuks otsa ja ta tunnistas end süüdi kahes rikkumises - ohtliku juhtimisega tõsise vigastuse tekitamises ja õigusemõistmise takistamises.

Abedin astus kohtu ette eelmise nädala kolmapäeval ja tema otsuse kuulutamisel olid naisele toeks tulnud pereliikmed ja ka äi, kellele naine otsa sõitis. 

Naise perekond ei olnud esialgu tema tehtust teadlik, kuid politsei uurimise jätkudes said nad tema seotusest äiale otsasõidu juures teada.

Abedin vahistati 11 päeva pärast avariid, kui selgus, et ta oli oma algse tegevuse kohta valetanud. 

Toona loobus naise pere teda toetamast.

Mis juhtus? 

Adedin lahkus esmaspäeval, 5. veebruaril 2018 . aastal kell 18.15 oma Evington Streetl asuvast kodust, et võtta ära toit, mis koju oli tellitud. 

Samal ajal lahkus ka tema äi pere ühisest kodust, et külastada lähedal elavat sugulast. 

Tagasi koju sõites kasutas naine sõidu ajal oma telefoni ning sõitis üle St Peter's Roadil asunud ülekäiguraja, mida oli samal ajal ületamas tema äi.

Mees paiskus saadud löögist vastu autot. Äi sai õnnetuses raskelt vigastada ja murdis muuhulgas ka vaagnaluu.

«Te ei peatunud. Te ei pakkunud abi. Teised möödujad peatusid, et aidata. Te läksite edasi,» pahandas kohtunik naisega enne otsuse ettelugemist.

Kohtuniku sõnul oli ilmselge, et Abedin mitte ainult ei teadnud, et osales liiklusõnnetuses, vaid nägi oma osaluse varjamiseks palju vaeva.

«Politsei vahistas ja hoidis üleöö kinni süütut meest, sest arvati, et tema oli juht,» kurjustas kohtunik. 

Abedini äi viidi sündmuspaigalt Leicesteri kuninglikku haiglasse , kus ta viibis ravil 11 päeva.

«Ta istub täna kohtus ja on kirjutanud avalduse, milles ütleb, et on alati kindel olnud oma armastuses ja kiindumuses teie vastu. Ta rõhutab teie tähtsust tema, tema naise ja tema perekonna jaoks,» rääkis kohtunik.

Abedinile mõisteti karistuseks kuus kuud vangistust ohtliku juhtimisrikkumise eest ja 12 kuud õigusemõistmise takistamise eest. Seega tuleb naisel veeta vanglas kokku 18 kuud. Samuti peatati tema juhtimisõigus kaheks aastaks ja üheksaks kuuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles