Jäähokiliiga NHLi hooaja kõige väärtuslikuma mängija trofee võitis Saksamaa supertalent

Elu24
Copy
Edmonton Oilersi ründaja Leon Draisaitl valiti NHLi põhihooaja MVP-ks.
Edmonton Oilersi ründaja Leon Draisaitl valiti NHLi põhihooaja MVP-ks. Foto: John Locher/AP/Scanpix

NHLi jäähokiliiga põhihooaja kõige väärtuslikuma mängija tiitli pälvis Edmontoni Oilersi sakslasest ründaja Leon Draisaitl, teatas esmaspäeval nhl.com.

24-aastasest Draisaitlist sai esimene Saksamaa hokimängija NHLi ajaloos, kes on pälvinud liiga väärtuslikumale mängijale antava Hart Memorial Trophy. Draisaitl kogus põhihooaja 71 mänguga 110 punkti, visates 43 väravat ning andes 67 väravani viinud söötu. 

See polnud 18-aastaselt NHLis ja Oilersis debüteerinud sakslasele ainus trofee. NHLi mängijate liit valis Draisaitli ka hooaja kõige silmapaistavamaks mängijaks ning sakslane pälvis seega ka veel Ted Lindsay auhinna.

Draisaitlist sai teine sakslane pärast korvpallistaar Dirk Nowitzkit, kes Põhja-Ameerika profiliigades valitud hooaja MVPi (Most Valuable Player) tiitli vääriliseks. Nowitzki, kes mängis kogu oma karjääri Dallas Mavericksis, valiti NBA väärtuslikemaks mängijaks aastal 2007.

Esmaspäeval ütles Draisaitl, et on alati Nowitzkile alt üles vaadanud.

«Olen Nowitzkit alati imetlenud, ta on saavutanud kõik, mida Põhja-Ameerika profisportlane võib saavutada. On au olla temaga samaväärne,» sõnas Oilersi ründaja.

Ka Leon Draisaitli isa Peter Draisaitl oli samuti hokimängija, kes kuulus aastaid Saksamaa koondisesse ning esindas rahvuskoondist ka kolmedel olümpiamängudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles