Portugali baarmen tegi nunnukonkursil puhta töö

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Baarmanina töötav portugaallane võitis juba teist aastat järjest riigi suurima kõrvitsaga, mis kaalub ligi 700 kilo, kohaliku nunnukonkursi.
Baarmanina töötav portugaallane võitis juba teist aastat järjest riigi suurima kõrvitsaga, mis kaalub ligi 700 kilo, kohaliku nunnukonkursi. Foto: Kuvatõmmis Facebookist / Câmara Municipal de Paredes

Lõuna-Portugali mees võitis riigi nunnukonkursil, kus selgitatakse välja suurimad ja raskemad põllusaadused, suurima kõrvitsa, suurima arbuusi ja suurima meloni auhinna. Kokku kaalusid mehe poolt võistlusele esitatud saadused üle 760 kilo. 

Algarves elav José Santos töötab muidu baarmanina, kuid mees kasvatab hobikorras ka erinevaid põllusaadusi, vahendas Correio da Manhã.

Viimati võitis Santos oma aias kasvatatud kõrvitsaga, mis kaalub 696 kilo, riigi suurima kõrvitsa tiitli eelmisel nädalavahetusel Paredes korraldatud nunnukonkursil, mis kandis ametlikult nime «Minu küla suurim».

Teine Santose kasvatatud kõrvits, mis kaalub 609 kilo ja mille esitas võistlusele tema nõbu Abel Santos, võitis võistlusel teise koha. 

Oma aias hiiglasliku kõrvitsa kasvatanud José Santose sõnul on tema edu saladus pühendumus ja vaev, mida ta saadusi kasvatades näeb. 

Posted by Câmara Municipal de Paredes on Laupäev, 19. September 2020

Sellest võidust aga mehe ei piisanud, sest võistlusel põrjati ka tema kasvatatud arbuus, mis kaalus 53,5 kilo, riigi suurima arbuusi tiitliga. 

Ja ka see ei ole veel kõik. 

Posted by Câmara Municipal de Paredes on Laupäev, 19. September 2020

Mees tõi Paredes korraldatud hiiglaslike köögiviljade konkursilt «Minu külas uurim», koju ka suurima meloni tiitli. Nimelt kaalus Santose kasvatatud hiiglaslik melon 11 kilo.

Santosele ei ole võistlus võõras, sest tema kasvatatud kõrvits võitis suurima tiitli ka eelmise aasta võistlusel. Toona kaalus Santose kõrvits 450 kilo.

Ja järgmiseks aastaks seadis mees endale aga veelgi ambitsioonikama eesmärgi.

Posted by Câmara Municipal de Paredes on Laupäev, 19. September 2020

«Püüan kasvatada 900 kilo kaaluva kõrvitsa. Palju saab parandada, sest õpime alati vigadest. Kuid kliima on saavutatavas tulemuses väga oluline,» ütles hobitalunik.

Santose naise Cláudia Fernandese sõnul on hiiglaslikud kõrvitsad tema mehe teine armastus.

Siiski lisas naine, et ei ole kõrvitsate peale kade ja naudib ka ise seda, kui mees saavutab soovitu.

«José peaaegu ei maga, ta läheb magama kell kaks öösel ja tõuseb kell 6.30,» kirjeldas Fernandes mehe igapäevarutiini. 

Austusavaldusena oma emadele nimetasid Santos ja Fernandes kõrvitsad Isidora ja Teresa nimedega.

Lõpuks kavatseb Santos kõrvitsad annetada heategevusele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles