Berliini haigla teatel kirjutati paranenud Navalnõi välja

Inna-Katrin Hein
Copy
Venemaa opositsioonijuht Aleksei Navalnõi.
Venemaa opositsioonijuht Aleksei Navalnõi. Foto: ALEXEI NAVALNY HANDOUT/EPA/Scanpix

Saksamaa Berliini Charité haigla teatas, et seal närvimürk Novitšoki mürgistuse tõttu ravil olnud Venemaa opositsioonijuht Aleksei Navalnõi on paranenud ja ta kirjutati välja.

Navalnõi oli Saksa arstide hoole all 32 päeva, millest 24 päeva oli ta intensiivravis, teatab reuters.com.

«Lähtuvalt patsiendi paranemisest ja hetkeseisundist usuvad raviarstid, et täielik taastumine on võimalik. Siiski on liiga vara hinnata raske mürgistuse võimalikke pikaajalisi mõjusid,» on Berliini Charité haigla teates.

Berliini Charité haigla, kus Aleksei Navalnõi ühe kuu ravil oli
Berliini Charité haigla, kus Aleksei Navalnõi ühe kuu ravil oli Foto: Clemens Bilan/Epa/Scanpix

Navalnõi haigestus 20. augustil lennul Tomskist Moskvasse. Lennuki kapten tegi vahemaandumise Omskis, kus opositsioonijuht haiglasse pandi.

Perekonna nõudmisel transporditi ta 22. augustil kiirabilennukiga Berliini, kus ta viidi ravile Charité haiglasse.

Saksa võimude teatel näitasid laboritestid, et Navalnõi mürgitati närvimürk Novitšokiga. Vene võimud eitavad seost opositsioonijuhi mürgitamisega.

Navalnõi sõnas pärast kunstlikust koomast väljatoomist, et hoolimata temaga juhtunust, kavatseb ta Saksa haiglast välja saades Venemaale tagasi minna. Seda kinnitas ka Navalnõi pressiesindaja Kira Jarmõš.

«Ajakirjanikud on minult kogu aeg küsinud, et kas Aleksei tõesti pöördub Venemaale tagasi. Saan küsimusest aru, kuid minu jaoks on üllatav, et keegi kaalub mõnda teist varianti. Kinnitan veelkord, et ta ei jää välismaale, vaid naaseb kodumaale,» teatas Jarmõš.

Veel ei ole selge, millal Navalnõi kodumaale naaseb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles