Grete Griffini profisportlasest abikaasa provotseeris oma pusaga fänne

Elu24
Copy
Grete Griffin koos profisportlasest abikaasa Robert Griffin III-ga.
Grete Griffin koos profisportlasest abikaasa Robert Griffin III-ga. Foto: Kuvatõmmis Instagramist

Eesti seitsmevõistleja Grete Griffini (27) profisportlasest abikaasa Robert Griffin III (30) saabus pühapäeval Ameerika jalgpalli profiliiga mängule kandes erilist pusa, mis ärritas paljusid mehe fänne.

Ameerika jalgpalli profiliiga (NFL) meeskonna Baltimore Ravens all mängival Robert Griffin III-l oli pühapäeval mäng Houston Texansite vastu, vahendab CBS Baltimore. Eestlannaga abielus sportlane saabus mängule kandes erilist pusa. Griffin jagas hiljem saabumise hetke ka isiklikul Instagramil ning postituse kommentaarides on päris mitmed fännid pusa pärast oma pahameelt avaldanud.

Griffin tuli väljakule Black Lives Matter ehk mustanahaliste elud loevad pusas, millel olid mitmete politseivägivalla all kannatanud ohvrite pildid (sh George Floyd ja Breonna Taylor). «Ütle nende nimesid!!!» kirjutas Griffin postituse pealkirjas. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Robert Griffin III (@rgiii) on

«Mine istu pingile ja rahune maha,» soovitas üks mehe fänn ja on oma kommentaariga teeninud juba üle viiekümne positiivse reaktsiooni. Sarnase kommentaari jättis ka teine fänn, kes palus Griffinil suu kinni hoida.

«Vabandust!!!! Ütle kurjategijate nimesid? Arvan, et mitte,» põrutas teine.

Üks spordifänn soovitas Griffinil lihtsalt jalgpalli mängida. «Lootsin sinult enamat,» tõdes teinegi mehe fänn, kes tunnistas, et lõpetas selle postituse peale sportlase jälgimise sotsiaalmeedias. Kommentaarides hakkasid silma ka need, kes politseivägivalla all kannatanute asemel tahtsid nimetada hoopis politseinike nimesid. 

«See riik ei ole rassistlik, Robert,» teatas keegi, keda Griffini pusa ärritas.

Kuigi negatiivseid kommentaare oli Griffini postituse all üpris palju, oli ka selliseid, mis toetasid mehe sõnumit. «Jätka rääkimist, kallike!! Ole muudatus!» kirjutas Griffini eestlannast abikaasa Grete Griffin.

Sarnaselt oma abikaasale on ka eestlanna seoses Ameerika rassismiteemaga oma arvamust sotsiaalmeedias jaganud. Mai lõpus postitas Grete Instagrami emotsionaalse postituse, kus ta avaldas, et on täiesti tüdinenud Ameerikas toimuvast. Praeguseks on postitus eestlanna sotsiaalmeediast kadunud, kuid sellest saad lähemalt lugeda SIIT.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Robert Griffin III (@rgiii) on

Türilt pärit Grete Griffin läks 2012. aastal USAsse õppima ja tutvus seal oma tulevase abikaasa, Ameerika jalgpalli profiliiga (NFL) mängija Robert Griffin III-ga. Paar abiellus 2018. aastal ja nende peres kasvab kaks tütart, 2017. aastal sündinud Gloria ning 2019. aasta septembris sündinud Gameya. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles