Uskumatu, aga tõsi: sekspomm Pamela Anderson saatis riigikogu esimehele kirja

Elu24
Copy
Riigikogu esimees Henn Põlluaas
Riigikogu esimees Henn Põlluaas Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Loomade eestkoste organisatsioon Loomus teatas ühismeedias, et nende karusnahavastane võitlus on leidnud üllatava liitlase maailmakuulsa näitlejanna Pamela Andersoni kujul.

Sekspommi kuulsusega Anderson saatis kirja riigikogu esimehele Henn Põlluaasale, teatas Loomus. Kirjas ärgitab näitlejanna riigikogu astuma õiget sammu ja keelustama Eestis karusloomafarmid.

«Hurraa! Pamela Anderson on karusnahavaba Eesti poolt!» rõõmustasid loomakaitsjad Facebookis.

PETA esindaja Pamela Anderson 2012. aastal Saksamaal majandusministeeriumi ees, kus ta käis üle andmas hülgenahakaubanduse teemalist dokumenti.
PETA esindaja Pamela Anderson 2012. aastal Saksamaal majandusministeeriumi ees, kus ta käis üle andmas hülgenahakaubanduse teemalist dokumenti. Foto: Reuters/ScanPix

53-aastane Pamela Anderson kogus esialgu populaarsust modellindusega, 1989. aastal poseeris ta esimest korda Playboys ning juba 1990. aasta veebruaris pärjati ta Playboy aasta playmate'i tiitliga.

Eestlased tunnevad teda kõige paremini aga tänu sarjale «Rannavalve», kus ta aastatel 1992–1997 mängis vetelpäästjat C. J. Parkerit. Sari tühistati algselt pärast esimest hooaega madalate reitingute tõttu, ent pärast aastast pausi sai sellest ülemaailmne hittsari.

Pamela Anderson telesarjas «Rannavalve».
Pamela Anderson telesarjas «Rannavalve». Foto: Imago/ScanPix

Mida aga paljud ei tea, on see, et Anderson on ka loomakaitseaktivist ja PETA audirektor, kes on pikalt võidelnud karusnahkade kasutamise vastu moetööstuses. PETA organisatsiooni kaudu promob ta ka veganismi.

Karusloomakasvandused on keelustatud 13 Euroopa riigis: Suurbritannias, Belgias, Austrias, Tšehhis, Norras, Hollandis, Luksemburgis, Serbias, Makedoonias, Horvaatias, Sloveenias, Slovakkias, ning Bosnias ja Hertsegoviinas. 2019. aasta aprillis sulges oma viimase karusloomafarmi Saksamaa.

Varem on karusloomafarmide keelustamist Eestis toetanud Hollywoodi näitlejanna Mena Suvari, kes saatis 2017. aastal kirja peaminister Jüri Ratasele, ja Queeni kitarrist Brian May.

Alates 2019. aasta suvest on Eesti karusloomakasvandustes kokku umbes 6000 looma ja 10-20 töökohta, on kirjas Loomuse kodulehel. Eestis kasvatatakse farmides naaritsaid, rebaseid ja tšintšiljasid.

Karusloomafarmide sulgemise toetuseks saab annetada Loomuse kodulehel ja helistades telefoninumbril 900 0100 (5 eurot) või 900 0101 (10 eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles