VIDEO ⟩ Surma mõistetud narkodiiler kaevas end Indoneesia vanglast kruvikeeraja abil välja

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Vanglast põgenenud Cai Changpan on praegu Indoneesia üks tagaotstumaid mehi.
Vanglast põgenenud Cai Changpan on praegu Indoneesia üks tagaotstumaid mehi. Foto: Kuvatõmmis Indoneesia politsei kodulehelt

Indoneesias kaevas narkokuritegude eest surmanuhtluse saanud vang kinnipidamisasutusest põgenedes endale kruvikeeraja abil tunneli kuni kanalisatsioonitoruni, mille kaudu ta vabadusse pääses.

Indoneesias Jakarta lähedal Tangerangi vanglast kruvikeeraja, peitli ja kangi abil kuni kanalisatsioonitoruni 30-meetrise tunneli kaevanud Cha Changpani põgenemist võrreldakse hittfilmis «The Shawshank Redemption» toimunuga, vahendas The Sun. 

Surma mõistetud narkosmugeldajal õnnestus plaan vaid tänu sellele, et ta suutis osavalt vangla köögitöökojast varastada tunneli kaevamiseks kruvikeeraja, peitli ja kangi. Nende abil kaevas meed 50 cm laiuse käigu, mille abil ta jõudis kanalisatsioonitoruni. 

14. septembri turvakaamerasalvestis paljastas, kuidas vanglapõgenik torustikust teisel pool vanglamüüre välja ronis ja rahulikult mööda pimedat tänavat minema jalutas. Vaata pilte siit. 

Jakarta politsei pressiesindaja Yusri Yunus ütles, et nende arvates oli 53-aastane Changpan oma uskumatut põgenemist kavandanud umbes viis kuni kuus kuud.

Väidetavalt ajatas Hiina kodanikust kinnipeetav oma vanglast põgenemise valvurite vahetuse ajaks.

Changpan on nüüd Indoneesia kõige tagaotsitumate kurjategijate nimekirjas ja immigratsiooniametnikud on andnud välja määruse, mis keelab mehel riigist väljuda. 

Changpanile mõisteti 2017. aastal surmanuhtlus pärast seda, kui ta tunnistati süüdi 110 kilo metamfetamiini riiki toimetamises.

Ametnikud tunnistasid, et see ei olnud esimene kord, kui süüdimõistetul õnnestus kinnipidamisasutusest pääseda.

Kohtuistungil politseikambris viibides põgenes ta koos teiste vangidega, tekitades raudvardaga vannituppa augu.

Vangidel õnnestus toona ronida teisele poole 2,5-meetrist seina, kuid nad saadi kolm päeva hiljem ühest Lääne-Jaavas olnud üürikorterist kätte.

Yunuse sõnul tunnistas üks vangla kinnipeetavatest, et Changpan hakkas oma viimast põgenemist kavandama juba selle aasta alguses. 

«Saime tema kaasvangilt teavet, et ta kavatses põgeneda juba mitu kuud tagasi. Me jätkame tema küsitlemist, et selgitada välja, kas tal on mingit teavet Changpani asukoha kohta,» rääkis Yunus.

Indoneesia ülerahvastatud vanglad, mis vaevlevad pidevad personalipuuduses, on põgenemised levinud.

2018. aastal põgenesid kümned kinnipeetavad Banda Acehi provintsis asuvast vanglast, kui nad lammutasid pühade ajal kinnipidamisasutuse aia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles