Väga ebatavaline: Kim Jong-un vabandas lõunakorealasest ametniku mahalaskmise pärast (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Kim Jong-un
Kim Jong-un Foto: STR/AFP/Scanpix

Lõuna-Korea presidendi kantselei teatel vabandas Põhja-Korea liider Kim Jong-un lõunakorealasest kalastusametniku mahalaskmise ja ta surnukeha põletamise pärast.

Koreade nägemused merel juhtunud intsidendist on erinevad, teatab afp.com.

Kim saatis Lõuna-Korea presidendile Moon Ja-inile e-kirja, milles nimetas juhtunut häbiväärseks ning vabandas nii presidendi kui lõunakorealaste ees.

Mooni julgeolekunõuniku Suh Hooni sõnul teatas Kim, et tal on intsidendi ja lõunakorealastele tekitatud pettumuse pärast kahju.

Suh lisas, et Kimi kirja kohaselt tulistasid Põhja-Korea sõdurid ametniku suunas, kuna ta ei öelnud, kes ta on ja üritas põgeneda.

Kirja kohaselt järgisid sõdurid koroonaviiruse levimise takistamise reegleid, lastes kahtlase mehe maha. Nad põletasid ära ka päästevesti, mida mees kandis, kuid eitavad ta surnukeha põletamist.

Lõuna-Korea meedia teatel on äärmiselt ebatavaline, et Põhja-Korea liider Lõuna-Korea ees millegi pärast vabandaks.

Lõuna-Korea võimud teatasid 24. septembril, et Põhja-Korea rannavalvelaeva meeskond leidis merest päästevestis ja päästerõngaga lõunakorealase, kes arvatavalt üritas põgeneda Põhja-Koreasse.

Hiljem selgus, et Põhja-Korea esindajad lasid lõunakorealasest kalandusametniku maha ja põletasid ta surnukeha.

Prantsuse meedia andmetel kuulasid põhjakorealased meres olnud lõunakorealast mitu tundi üle ja said siis kõrgemalt käsu ta maha lasta.

Lõunakorealased vaatavad Seouli raudteejaamas uudist merel toimunud intsidendist, milles Põhja-Korea esindjad lasid lõunakorealase maha
Lõunakorealased vaatavad Seouli raudteejaamas uudist merel toimunud intsidendist, milles Põhja-Korea esindjad lasid lõunakorealase maha Foto: Jeon Heon-kyun/epa/scanpix
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles