FOTO ⟩ Parim enne möödas? Rootsi hokitäht protestis NHLi klubi otsuse vastu omapärasel moel

Elu24
Copy
NHLi jäähokiklubi Pittsburghi Penguins loobus Patric Hörnqvisti  teenetest.
NHLi jäähokiklubi Pittsburghi Penguins loobus Patric Hörnqvisti teenetest. Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/Scanpix

Põhja-Ameerika hokiliiga NHLi klubi Pittsburghi Penguins vahetas kauaaegse paremääre, Rootsi hokitähe Patric Hörnqvisti Florida Panthersisse, kuigi mees oleks väga tahtnud karjääri jätkata just Pittsburghis.

Floridast Pittsburghi lendasid Mike Matheson ja Colton Sceviour.

Hörnqvistil oli lepingus küll vahetuskaupa takistav paragrahv, kuid ta otsustas sellest loobuda, kui sai teada, et Pittsburgh kavatseb ta pingipoisiks istutada.

Kui tehing tehtud, otsustas Hörnqvist meelt avaldada: ta loopis kogu oma Penguinsi klubi varustuse tänavale. Rootslane oli juba varem meedias vihjanud, et on Penguinsi peale äärmiselt solvunud.

33-aastane hokimees mängis Pittsburghis kuus aastat, mille jooksul võitis ta klubiga kaks Stanley karikat. Pittsburghi Hockey News andmetel pidasid meeskonnakaaslased rootslasest väga lugu ning mitmed mängijad olid Hörnqvisti ärasaatmise pärast klubi juhtkonna peale vihased.

Penguinsi tegevjuht Jim Rutherford ütles pärast tehingut, et kuigi Hörnqvisti ei korva jääl ega garderoobis miski, ei oleks rootslasel enam arvulist ülekaalu mängivas esiviisikus kohta olnud ning tema roll oleks nii või naa vähenenud. 

Lepingujärgselt teenib 33-aastase Hörnqvist järgmise kolme aasta jooksul 16 miljonit dollarit, sel hooajal mängis ta 52 mängu ning lõi neis 17 väravat ja andis 15 resultatiivset söötu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles