Mõrvaohvrite peredele annetustena 12 000 dollarit korjanud naine raiskas raha hoopis enda peale

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Amanda Brown varastas ligi 12 000 dollarit heausksetelt inimestelt, kes arvasid, et annetavad kolme tapetud mehe peredele raha.
Amanda Brown varastas ligi 12 000 dollarit heausksetelt inimestelt, kes arvasid, et annetavad kolme tapetud mehe peredele raha. Foto: Kuvatõmmis Polk County Sheriff's Office'i kodulehelt

Florida naisele esitati süüdistus GoFundMe lehe rajamises, mille kaudu ta korjas raha juunis mõrvatud kolme mehe peredele. Kuid raha peredele andmise asemel kulutas naine selle hoopis enda peale.

Frostproofist Floridast pärit 32-aastane Amanda Brown väitis algselt, et soovis koguda raha kolme mõrvaohvri perele, vahendas the Sun.

Nimelt tapeti tänavu juulis Floridas kolm kalale läinud meest, kelleks olid 23-aastane Damion Tillman, 30-aastane Keven Springfield ja 27-aastane Brandon Rollins.

Mehed lasi maha juba ka varem vangis olnud kurjategija, kelle kohta ütles kohtunik, et tegemist on kurjust täis inimesega.

Meeste surmajärgsetel päevadel kogus Polki maakonna šerifi osakond piisavalt raha kõigi kolme ohvri matusekulude katmiseks. Kuid see ei seganud Brownil väidetavalt oma rahakogumist alustamast.

10. augustil märkas aga üks mõrvaohvri sugulastest GoFundMe lehel korjandust, kus väideti, et raha kogutakse kõigi kolme ohvri perekondade jaoks. Siiski ei olnud ühegi ohvri pere sellest lehest midagi kuulnud ning keegi ei olnud ka andnud volitust lehe loomiseks. 

Brown, kes lehe lõi, oli sellele pannud nimeks «Polki maakonna kolmekordse mõrva ohvrite matusekulud». Korjandust märganud sugulane jagas seda oma Facebookis ja hoiatas kõiki pettusega mitte kaasa minemast.

Polki maakonnauurijad tegid kiiresti kindlaks, et konto taga oli Brown ning ruttu selgus ka see, et naine oli annetatud tuhanded dollarid lasknud kanda enda pangakontole. 

Pärast seda, kui mitmed inimesed teatasid GoFundMe haldajatele, et tegemist on pettusega, pandi leht kinni. 

«Me eemaldasime korjanduse ja kõigile annetajatele, kes selles kampaanias osalesid, on nende annetus tagasi makstud. GoFundMe kaitseb annetajaid alati igakülgselt, mistõttu on meil kehtestatud terviklik tagasimaksepoliitika,» teatas GoFundMe. 

Annetusteplatvormi kõneisiku sõnul tuleb väärkasutusega rahakogujaid väga harva ette ja nad võtavad kõiki kaebusi väga tõsiselt. 

Enne lehe kinnipanekut olid annetusi jõudnud teha umbes 200 inimest

Uurijate sõnul kulutas Brown 11 915 dollarit poeskäikude peale. Näiteks käis Brown annetustega saadud raha eest ka Walmartis.

«Ta kulutas seda raha kogu maakonnas. Ta käis Walmartis, võttis erinevatest pangaautomaatidest raha välja. Ta isegi maksis Frostproofis 1300 dollari suuruse veearve,» ütles Polki maakonna šerifi kantseleiülem Steve Lester.

Vahistamisaruande kohaselt seoti Brown GoFundMe-ga pärast seda, kui ta vahistati seoses talle esitatud narkoüüdistusega, kui uurijad märkasid, et  tema politseifoto on väga sarnane turvakaamerasalvestiste väljavõtetel olnud naisega, keda otsiti taga seoses annetuspettusega. 

Uurijate sõnul tunnistas Brown, et korjas raha isiklikuks kasutamiseks. Siiski väitis naine, et oli algselt kavatsenud raha anda peredele , kuid kui annetuste raha hakkas kogunema, hakkas ta seda enda peale kulutama. 

Lisaks narkosüüdistusele esitati Brownile kolm süüdistust surnud isiku identiteedi kasutamises, kaks süüdistust kellegi teise identiteedi kasutamises ilma ohvri nõusolekuta ja üksik süüdistus varguses ning heategevusorganisatsiooni teelklemises. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles