Henry Cavilli karvamäss: kuidas Superman oma krussis rinnaesise eest võitles

Spekter
Copy

Täna kell 22 näitab Kanal 2 kassahitist mängufilmi «Terasmees» (Man of Steel, 2013). Kas teadsid, et nii nagu järgmine Batmani-film keerab pea peale, mismoodi nahkhiirmeest siiani kinoekraanil kujutatud on, tegi seda omal ajal see film Supermani tegelaskujuga?

Viis, mismoodi Henry Cavill muutis superkangelase kujutamist, suutis omal ajal meedias päris palju kõlapinda leida, sest see puudutas küllalt naljakat, ent samas tundlikku teemat: kehakarvu. 

Et Cavilli on õnnistatud küllatki karuse karvkattega, siis otsustas mees seista vastu siledarinnalist superkangelast nõudvate produtsentide armeele ning murda stereotüüp, et musklis mehed ilmtingimata karvutud peaksid olema. Või et mehed üldsegi peaksid karvutud olema, kui nad seda loomuomaselt pole. Võttes abiks mõned koomiksid, kus Supermani ka karvasena on üles joonistatud, suutiski ta oma nägemuse läbi suruda. 

Tulemuseks oli iseäranis mehine Superman, mis paljudele nukulikumat kangelast oodanud koomiksifännidele vastukarva oli. Seevastu said nad aga osa Cavilli suurepärasest rollisooritusest, millele andis kaalu näitleja imetlusväärne pühendumus karvadele vaatamata oma keha lausa müütiliselt võimsasse vormi treenida, mida ta tegi ilma kunstlikke abivahendeid kasutamata.

«Terasmees» (Man of Steel, 2013)
«Terasmees» (Man of Steel, 2013) Foto: IMDB

Maa satub tulnukate rünnaku alla ja ühtäkki on inimkonna viimane lootus ühe mehe õlul. Clark Kent (Henry Cavill) saadeti imikuna siia ühelt hukkuvalt planeedilt ja ta kasuvanemad (Kevin Costner ja Diane Lane) ei reetnud poisile kunagi ta tegelikku päritolu. Tema erakordsete supervõimete tõttu peeti Clarki veidrikuks, kellest hoiti eemale. Alles nüüd, kus Clark on sirgunud täismeheks ja meie koduplaneet satub kohutavasse hädaohtu, saab temast kangelane Superman. Tema ainsaks liitlaseks selles ebavõrdses lahingus saab noor reporter Lois (Amy Adams).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles