Kadunud miljonid: endine NBA-täht kerjab tänavail

Elu24
Copy
Delonte Westi viimaseks NBA klubiks jäi Dallas Mavericks.
Delonte Westi viimaseks NBA klubiks jäi Dallas Mavericks. Foto: Odd Andersen/AFP/Scanpix

Endise maailma parima korvpalliliiga NBA tippmängija Delonte Westi elu on pärast sportlaskarjääri lõppu kulgenud allamäge. 37-aastast Westi nähti räbaldunud riietes Dallase tänavatel kerjamas.

Käesoleva nädala alguses Dallases tehtud foto korvpallurina 16 miljonit dollarit palgaraha teeninud Westist levis sotsiaalmeedias.

Paljud inimesed on Westi pärast mures.

«Masendus, ärevushäired, kõik need rikuvad elu. Vaadake, mis on saanud Delonte Westist. Ta oli kihvt ja andekas kutt. Igatsen seda meest, ja loodan, et ta saab abi,» säutsus üks kommenteerija.

Käesoleva aasta jaanuaris levis Westist video, kus ta ühel Washington DC-i kõrvaltänavas, keset päist päeva jõhkralt peksa saab. Endine kossutäht lebas liikumatult asfaldil, samal ajal, kui mingi teine mees teda jalgadega klobis.

Ühel teisel videol rääkis tänavasillutisel istuv, käeraudadesse aheldatud, palja ülakehaga West, et mingi mees oli teda relvaga ähvardanud. Pealtnägijate sõnul oli West see, kes tüli alustas ning teist meest klaaspudeliga lõi. Mõlemad riiukuked keeldusid arstiabist ning ei tahtnud teineteise kohta süüdistust esitada.

NBA-tähe endine agent Aaron Goodwin kinnitas, et videol oli tõepoolest West.

West mängis karjääri jooksul NBAs 432 matši Boston Celticsi, Seattle SuperSonicsi, Clevelandi Cavaliersi ja Dallas Mavericksi ridades. Clevelandis oli tema meeskonnakaaslaseks ka LeBron James.

 Cleveland Cavaliersi supertäht Lebron James (nr 23) õnnitleb Delonte Westi suurepärase pealtpaneku järel. Aasta oli siis 2009. 
 Cleveland Cavaliersi supertäht Lebron James (nr 23) õnnitleb Delonte Westi suurepärase pealtpaneku järel. Aasta oli siis 2009. Foto: Kevin C. Cox/AFP/Scanpix

Washingtonis sündinud mängumees rääkis juba 2008. aastal, et tal on diagnoositud bipolaarne häire.

2010. aastal kandis ta kaheksakuulist vanglakaristust tulirelvade kaasaskandmise pärast.

West mängis oma viimased NBA-mängud 2012. ning lõpetas korvpalluritee aastal 2015. 

Kuid vaid aasta pärast seda nähti meest juba tänaval paljajalu kerjamas.

NBA, selle mängijateühendus NBPA, mitmed agendid ja klubiomanikud on endist korvpallitähte üritanud aidata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles