Riided langevad ja äri õitseb: koroonaehmatuse üle elanud alasti koristajad upuvad töösse

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Alasti ja pesus koristusteenust pakkuva ettevõtte The Naked Cleaning Company omanik Nikki Belton on õnnelik, et saab koroonalukustuse ajal kodus isutvaid inimesi aidata ja neile ka silmailu pakkuda.
Alasti ja pesus koristusteenust pakkuva ettevõtte The Naked Cleaning Company omanik Nikki Belton on õnnelik, et saab koroonalukustuse ajal kodus isutvaid inimesi aidata ja neile ka silmailu pakkuda. Foto: Theo Moye/Mercury Press/Scanpix

Kui koroonapandeemia mõjus mõningatele väikeettevõtjatele ja teenindusharudele laastavalt, siis Suurbritannias avastas üks veidi teistmoodi koristusteenuseid pakkuv naine, et lukustus mõjus lõppkokkuvõttes tema ärile hoopiski positiivselt. Alasti koristusteenust pakkuva naise äri õitseb tänu üksi elavatele meesklientidele. 

Selle aasta alguses alasti koristamisteenust pakkuva ettevõtte loonud 34-aastane Nikki Belton ei osanud veel jaanuaris arvata, et vaid mõni kuu hiljem hakkab tema edukat algust nautinud ettevõte kiratsema, vahendas The Sun. 

Koroonakriis oli löönud valusalt ka varem meditsiiniõena töötanud naise uut ettevõtet, kus klientidel tuleb pesus koristaja palkamisel tunni eest tasuda 75 naela. Päris alasti, vaid kummikindaid kandnud koristaja teenuse eest tuleb aga tunnis välja käia lausa 95 naela.

Lukustusega kadusid nimelt ka kliendid. 

Nüüd rõõmustab Belton taas, sest nõudlus paljaste koristajate järele on hüppeliselt kasvanud. Naine usub, et selle taga on asjaolu, et inimesed pidid kuude kaupa kodus istuma ega saanud kellegi seltskonda nautida. 

Kõik Beltoni ettevõtte The Naked Cleaning Company pakutavad teenused on ikka samasugused, kui enne pandeemiat, kuid nüüd kannavad koristajad ühe täiendava kehakattena kohustuslikku näomaski. 

Beltoni ettevõttes töötavad koristajad täidavad selliseid ülesandeid nagu tolmuimejaga puhastamine, lapiga tolmu pühkimine ja pindade puhastamine. 

Koristajatel tuleb jälgida erinevaid koroonaviiruse leviku tõkestamisega seotud reegleid, mistõttu ei lähe nad kunagi kliendile lähemale kui kaks meetrit. 

Beltoni sõnul on tema ettevõtmisel veel üks suur boonus, nimelt aitab naise hinnangul alasti koristamine kaasa sellele, et viirust ei ole võimalik riietega edasi kanda. 

«Ma arvan, et meie töö on praegust olukorda arvestades nüüd olulisem kui kunagi varem ja äril on läinud väga hästi, nõudlus alasti koristajale järele on tõusnud,» selgitas Belton. 

Beltoni koristusfirma pakub kogu kodu koristamise teenust.
Beltoni koristusfirma pakub kogu kodu koristamise teenust. Foto: Theo Moye/Mercury Press/Scanpix

«Oleme siin selleks, et pakkuda klientidele rõõmu ja aidata sealjuures inimeste kodusid koristada, sest päeva lõpuks oleme professionaalsed koristajad, kes teevad lihtsalt oma tööd,» selgitas Belton.

Naise sõnul saab ta aru, kui kurnav oli lukustuse aeg kõigile inimestele, sest elas selle ka ise üle. Alasti koristamine toobki tema sõnul tagasi õnne, lõbu ja heaolutunde.

Alasti puhastusettevõtte teenust kasutavad Beltoni sõnul peamiselt mehed.

«Paljud koristajad on andnud mulle tagasisidet ja öelnud, et nad on saanud olla oma klientidele sõbra eest, kes ei ole lukustuse ajal saanud teistega väga silmast silma suhelda,» lisas Belton. 

Belton ei ole aga ainus naine Ühendkuningriigis, kes on oma senise palgatöö vahetanud alasti koristusteenuse pakkumise vastu ja kelle äri nüüd õitseb.

Hotellikoristajast firmajuhiks

Kentis elav 35-aastane Claire O'Connor otsustas samuti umbes aasta eest oma senise töö hotellikoristajana lõpetada ja hakkas selle asemel hoopis eraklientide kodusid küürima.  Seda muidugi alasti või pesus olles. Näiteks küsib O'Connori juhitav ettevõte pesus koristamise tunni eest 75 naela, topless koristamise eest 85 naela tunnis ja ihualasti koristamise eest 95 naela tunnis, vahendas The Scotsman. 

Naise sõnul loodab ta oma ettevõttesse lisaks naiskoristajatele palgata ka mõned julged mehed, sest tööd jagub ka neile. 

«Ma olen üsna julge ja üldse mitte häbelik inimene. Esimesed paar korda võib see olla pisut ebamugav, aga mida rohkem sa klienti tundma õpid, seda rohkem kaob ka ebamugavustunne,» selgitas O'Connor. 

Majapidamises, kuhu tema alluvad lähevad on koos vaid üks koristaja ja üks klient.

O'Connori sõnul ei ole kliendil lubatud koristajat pildistada, filmida või puutuda. Naine loodab lähiajal võtta kasutusele ka potentsiaalsetele klientidele kohaldatava kontrolli, et vältida alluvate sattumist pervertide juurde. 

Kui O'Connor ideest luua alasti koristamisteenust pakkuv ettevõte oma abikaasale Robile  rääkis, arvas mees esialgu, et tegemist on naljaga. Lõpuks mees siiski nõustus naise pisut hullumeelse ideega. 

«Ta usaldab mind ja teab, milline inimene ma olen,» muigas naine. 

Šoti esimene alastikoristaja

Šotimaal pakutakse alasti koristamist juba alates 2018. aasta novembrist. Toona tuli esimesena teenusega turule Edinburghist pärit iluteenindaja Victoria Murphy, kes küsis ühe koristustunni eest 80 naela.

Murphyle kuuluva ettevõtte koristaja palkamisele eelnevalt peavad kliendid täitma vormi ja esitama fotoga isikut tõendava dokumendi. Lisatingimustega, mis tagavad koristaja turvalisuse, tuleb kliendil nõustuda ka enne koristaja saabumist. Kusjuures koristajal on lubatud lahkuda, kui ta tunneb end ebamugavalt, vahendas Edinburgh News.

Murphy asutatud ettevõtte Glimmer töötajate hulgas on nüüdseks juba igas vanuses ja igasuguse kehatüübiga koristajaid. 

Teenuse hind sõltub samuti sellest, kui palju riideid on koristajal seljas. 

Alasti puhastusteenuse eest tuleb maksta 80 naela tunnis. Odavam alternatiiv on aga pesus koristaja, kelle tunnihind on 55 naela. Topless koristamise eest tuleb kliendil tasuda 65 naela tunnis. 

«Koristajate riiete hulk sõltub sellest, kui mugavalt nad end tunnevad. Mõned minu töötajatest ongi ekshibitsionistid, kes naudivad seda, et saavad teiste inimeste juurde koristama minnes alasti olla. Meil on koristajaid vanuses 21 kuni 60 eluaastat. Ja kui see tekitab neis hea tunde, siis ma arvan, et selles pole midagi halba,» selgitas Murphy.

Soome meeskoristaja

Helsingis avaldas selle aasta jaanuaris mees hüüdnimega Toffe kuulutuse, milles pakub prouadele ja neidudele alasti kodukoristamise teenust, vahendas Helsingin Sanomat.

Kuulutuses märkis noormees, et lisaks naistele pakub ta silmailu ka geimeestele. 

«Kas oled tüdinud praegusest koristajast või ise koristamisest?» küsis Toffee Punavuori toidupoes rippunud kuulutuses.

Talle helistanud ajakirjanikule ütles noormees, et teda pani teenust pakkuma ahnus ja raha. Nimelt vajab esinemist nautiv mees raha tavapärastel põhjustel nagu elamiseks ja enese teostamiseks.

Koristamise eest saadud raha plaanis aga noormees osta kunsti.

Toffe sõnul on ta teadlik, et rikkad soome mehed käivad välismaal oma naisi petmas. Naised võiks siis mehe arvates vastutasuks tellida koju alasti koristaja, kelle töötamist oleks hea vaadata.

Koristamisvahendeid Toffe isa aga kaasa ei võta. Küll aga on mehe poolt hea tuju ja lavendli järgi lõhnav keha. Kümnele esimesele kliendile lubas alasti koristaja ka veini pakkuda. 

Tund Toffe koristamisteenust maksab kliendile 150 eurot. Kodukoristuse tavahind on Soomes aga paarkümmend eurot tunnis.

Kuigi Toffe seksiteenuseid ei paku, on ta kokkuleppel nõus kliendile nõus tegema massaaži.

Seda, kas ja kui palju kliente Toffe on leidnud, ei ole kahjuks teada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles