Türklaste odav hambaravi tappis ühe briti, kaks tema sõpra on siiani koomas

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Richard Molloy (tagumine) sõitis koos sõprade Declan Carsoni (vasakul) ja Aaron Callaghaniga (paremal) Türki lõbutsema ja hambaid valgendama.
Richard Molloy (tagumine) sõitis koos sõprade Declan Carsoni (vasakul) ja Aaron Callaghaniga (paremal) Türki lõbutsema ja hambaid valgendama. Foto: Kuvatõmmis Facebookist/Aaron Gallaghan

Türgis hammaste valgendamine või rindade suurendamine on eurooplaste seas üha populaarsem. Eelmisel nädalavahetusel leiti aga üks Türki hambaid valgendama sõitnud Briti turist Marmarisest surnuna. Mehe kaks sõpra, kes samuti oma hambaid valgendada lasid, võitlevad seni elu eest.

Belfastist pärit 33-aastane Richard Molloy suri eelmise nädala laupäeval Türgis Marmarises, kuhu ta oli koos kahe sõbraga lennanud hambaid valgendama, vahendas The Sun. 

Molloyga olid kaasas tema kaks Põhja-Belfastist pärit sõpra, Declan Carson ja Aaron Callaghan, kes leiti korterist koomas. väidetavalt on meeste seisund nüüdseks mõnevõrra paranenud. 

Kinnitamata andmetel olid mehed seoses hambavalgendusprotseduuriga tarvitanud ka ravimeid, pärast mida nad üürikorterist teadvusetult leiti, vahendas The Guardian.

Molloy surnukeha koju toomisele on õla alla pannud Kevin Belli repatrieerimisfond.

«See on väga keeruline olukord. Noor mees suri Türgis olles, kuhu ta reisis koos kahe oma sõbraga,» ütles Fondi juht Colin Bell ajalehele Belfast Telegraph.

Mitmed Põhja-Belfasti poliitikud nimetasid juhtunut tragöödiaks. «On täiesti südantlõhestav, kui üks pere peab tegema plaane poja koju toomiseks, et ta maha matta,» sõnas parlamendiliige John Finucane.

Põhja-Belfasti parlamendi nõunik JJ Magee sõnul on Ardoyne'i kogukond oli šokis.

«Toetame Türgis surnud Suurbritannia perekonda ja suhtleme Türgi võimudega,» teatas Suurbritannia välisministeeriumi pressiesindaja.

Türgi meditsiini- ja hambaraviturism on paljude eurooplaste seas populaarne. Turistidel on seal võimalik valida erinevaod protseduure alates hammaste valgendamisest kuni elundisiirdamiseni ja südameoperatsioonideni.  

Istanbuli rahvusvahelise terviseturismi assotsiatsiooni andmetel külastas 2017. aastal riiki meditsiiniliste protseduuride ja operatsioonide tegemiseks kuni 700 000 inimest

Türgi reisibüroode liidu sõnul loodavad aastaks 2023 meelitada riiki kaks miljonit terviseturisti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles