Salateenistuse agendid rääkisid suu puhtaks: Trumpil on ükskõik, kas ta nakatab kedagi

Inna-Katrin Hein
Copy
Koroonaviiruse diagnoosi saanud USA president Donald Trump üllatas sellega, et läks  koos turvameeskonnaga haiglast väljasõidule
Koroonaviiruse diagnoosi saanud USA president Donald Trump üllatas sellega, et läks koos turvameeskonnaga haiglast väljasõidule Foto: ALEX EDELMAN/AFP/Scanpix

Koroonaviiruse nakkuse saanud Ameerika Ühendriikide president Donald Trump lahkus möödunud pühapäeval hetkeks Marylandi Bethesda Walter Reedi sõjaväehaiglast, istus koos turvameeskonnaga kuulikindlasse masinasse ja sõitis haigla lähedastel tänavatel, tervitades oma toetajaid.

USA meedia teatel sai Trumpi väljasõit arstide karmi kriitika osaliseks, kuna president võis kinnises autos nakatada teisi seal olnuid.

Teada on, et USA president võib käituda impulsiivselt ja ettearvamatult ning pooldajate tervitamine autost andis sellele kinnitust. Kritiseerijate sõnul näitas Trump oma väljasõiduga pigem seda, et olukord on tema silmis kontrolli alt väljas, mitte kontrolli all.

Sõna ütlesid sekka ka USA salateenistuse agendid, kelle arvates said kõik Trumpiga koos autos olnud agendid koroonaviiruse nakkuse.

Koroonaviiruse diagnoosi saanud USA president Donald Trump üllatas sellega, et läks koos turvameeskonnaga haiglast väljasõidule.
Koroonaviiruse diagnoosi saanud USA president Donald Trump üllatas sellega, et läks koos turvameeskonnaga haiglast väljasõidule. Foto: ALEX EDELMAN/AFP/Scanpix

Anonüümseks jääda soovinud agentide sõnul oli Trump haiglas olemisest tüdinenud ja ta tahtis näidata rahvale, et temaga on põhimõtteliselt kõik korras.

Salateenistuse agentide arvates käitus Trump vastutustundetult. «Teda ei huvita teised inimesed, vaid ainult ta ise. Tal on ükskõik, kas ta nakatab kedagi. Võimalik, et juba kampaaniasündmustel nakatas ta kümneid inimesi,» sõnas üks agentidest.

Teine agent imestas, et kus olid Trumpi lahkumist takistada võinud inimesed ja millal saab president täiskasvanuks.

Valge Maja esindajad üritavad teha kindlaks, kui paljud Donald Trumpi ja ta nõuniku Hope Hicksiga kokku puutunud inimesed on võinud saada koroonaviiruse nakkuse.

Ka USA esileedi Melania Trumpi koroonatest oli positiivne, kuid teda haiglasse ei pandud.

Valge Maja esindaja Jude Deere kinnitas meedia esindajatele, et Trumpi väljasõidul oli kõigil autos olnutel näomask ning arstid kontrollisid kõiki enne autosse istumist.

Siiski on arste, kelle arvates ei kaitsnud näomask autos olnuid ja Trump võis viiruse edasi anda.

Trump ja ta abikaasa said koroonaviiruse tõenäoliselt nõunik Hope Hicksilt, kes sai koroonaviiruse diagnoosi möödunud nädala keskel.

USAs on koroonaviiruse diagnoosiga 7,44 miljonit inimest, viirushaiguse tagajärjel on surnud 210 000 inimest, paranenute kohta andmed puuduvad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles