VIDEO ⟩ Donald Trump pääses haiglast ja tõmbas Valge Maja rõdul maski eest

Inna-Katrin Hein
Copy
USA president Donald Trump tõmbas Valge Maja rõdul maski eest
USA president Donald Trump tõmbas Valge Maja rõdul maski eest Foto: WIN MCNAMEE/AFP/SCANPIX

Möödunud nädalal koroonaviiruse diagnoosi saanud Ameerika Ühendriikide president Donald Trump kirjutati Marylandis Bethesdas asuvast Walter Reedi sõjaväehaiglast 5. oktoobril välja ja ta läks tagasi Valgesse Majja, kus ta rõdul maski eest tõmbas.

USA meedia teatel veetis 74-aastane Trump oli haiglas kolm ööd.

Trump lahkus haiglast, lehvitas haigla juures olnud rahvale ja tõstis pöidlad püsti näitamaks, et temaga on kõik korras.

Washington Posti teatel ootasid haigla fuajees Trumpi ajakirjanikud, kes küsisid temalt, mitu Valge Maja töötajat on saanud koroonaviiruse nakkuse ja kas president on supernakataja. Trump ei vastanud ühelegi küsimusele.

USA president Donald Trump lahkumas 5. oktoobril Marylandi Bethesda Walter Reedi sõjaväehaiglast
USA president Donald Trump lahkumas 5. oktoobril Marylandi Bethesda Walter Reedi sõjaväehaiglast Foto: JONATHAN ERNST/Reuters/Scanpix

USA president saabus Valge Maja juurde presidendi helikopteriga. Ta sisenes hoonesse, läks rõdule ja võttis seal demonstratiivselt maski eest. Üsna pea ilmus Valge Maja leheküljele muusikaga video, millel on näha Trumpi naasmist helikopteril oma residentsi.

USA president Donald Trump saabus Valgesse Majja helikopetriga
USA president Donald Trump saabus Valgesse Majja helikopetriga Foto: Michael Reynolds/EPA/SCANPIX

Trump ise avaldas Twitteris video, kus ütleb, et tema arvates ei pea koroonaviirust kartma. «Õppisin koroonaviiruse kohta üsna palju. Üks asi on kindel, see ei tohi meie elu üle valitseda. Ärga kartke viirust, te seljatate ta. Meil on parimad arstid ja parim meditsiinitehnoloogia,» sõnas USA president videos. Ta lisas, et koroonaviiruse vaktsiin valmib USA-l lähiajal.

Varem koroonaviirust mitte raskeks haiguseks pidanud Trumpi teatel on ta tervis praegu parem kui 20 aastat tagasi ning arvatavalt tekkis tal koroonaviiruse suhtes immuunsus.

Trump teatas ka, et kavatseb presidendivalimiste kampaaniaga jätkata ja uus valimisväitlus peaks olema 15. oktoobril.

USA presidendi ihuarst Sean Conley sõnas 5. oktoobril, et Trumpi jaoks ei pruugi kõik veel möödas olla ning nii tema kui ka teised arstid jälgivad ta tervislikku seisundit.

Valge Maja on näidanud, et Trumpi tervis on koroonaviirusest hoolimata hea, kuid nii Conley kui ka Trumpi haiglas ravinud arstide sõnul ei ole ta seisund nii hea, kui on avalikkusele näidatud.

Valge Maja teatas USA presidendi Donald Trumpi ja esileedi Melania Trumpi koroonaviiruse nakkusest 2. oktoobril. Päeva varem oli nakatumise kinnituse saanud Trumpi nõunik Hope Hicks, kellelt USA esipaar võis nakkuse saada.

USA presidendivalmised on 3. novembril. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles