KUULA ⟩ Liisi Koikson avaldas üksindusest kõneleva pala

Elu24
Copy
Foto: Sadu-Triste Juurikas

Liisi Koikson andis välja singli «Üksindus» ja uusversiooni loost «Procrastination Queen» ning esineb sel nädalal Jazzkaarel. Tegemist on palaga, mis sündis Maian Kärmase sõnadele telesaates «Muusika mu sõnadele» ja räägib selle tunde erinevatest ilmingutest.

«Kolme tunnise loo kirjutamise protsessi tulem on nüüd ametlikult minu uus singel. Eelmisel aastal osalesime BFM-i tudengite "Muusika mu sõnadele" saates, kus mina ja Puuluup saime ette Maian Kärmase teksti, mille ta kirjutas kahe bändi poolt saadud impulsside põhjal. Võisime vabas vormis, kas kõike, või miinimumi sellest kasutada. Võtsime koos bändiliikmete Raun Juurikase, Marti Tärni ja Martin Petermanniga väljakutse vastu, ja jäime lõpptulemusega nii rahule, et võtsime loo oma kontsertkavva. Üksindusest olen ka varem laulnud ja eks tal on ka palju erinevaid ilminguid – kuidas vahel võid ennast keset rahvahulka tunda rohkem üksikuna, kui oma kodus enda asjade keskel üksi aega veetes. Ma usun, et sellist enda mõtetega istumist on hetkel kõigil väga palju teha tulnud, ja tänu sellele on kindlasti ka paljud asjad selgemaks saanud ja lahendusi leidnud. Et mis on päriselt oluline, siis, kui kellegi teise hinnang ei ole sinuga ühes ruumis. Ilus nullpunkt, millest uuele vastu minna,» kirjeldas Koikson.

Eestikeelse palaga koos ilmus täna ka uusversioon Liisi Koiksoni 2017. aasta albumilt pärinevast loost «Procrastination Queen». «Sellest loost tekkis 2019. aastal toimunud eriprojekti, hommikukontserdi ettevalmistamisel uue versiooni vajadus, mis esialgu pidi olema nö ajutine, aga esimesel läbimängul sai kõigile selgeks, et selles astumises on see lugu veel mõjusam. Nii otsustasime ta ka salvestada. Kuigi üks versioon on juba kuulamiseks mu "Coffee For One" albumilt olemas, ei saanud seda uut äratundmist ka jagamata jätta,» lisas Koikson.

Liisi Koikson esineb juba sel nädalal Jazzkaarel kahe kontserdiga - 10. oktoobril Tallinnas, Vaba Laval ja 11. oktoobril Pärnu Kontserdimajas. Kontserdid tähistavad Liisi Koiksoni albumi «Väike Järv» 15. aastapäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles