Itaalia velotuuril põhjustas madalalt lennanud helikopter ratturile raskeid vigastusi

Elu24
Copy
Itaalia velotuuril sõideti eile 140 kilomeetri pikkune etapp, mida jäi varjutama kummastav õnnetu vahejuhtum.
Itaalia velotuuril sõideti eile 140 kilomeetri pikkune etapp, mida jäi varjutama kummastav õnnetu vahejuhtum. Foto: Gian Mattia D'Alberto/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Teisipäevasel Giro d`Italia velotuuri 140 kilomeetrise etapi finiši eel kogesid kaks ratturit õudushetki, kui teleülekannet teinud helikopter liiga madalalt lendas ning õhuvoolud tõstsid metallist rajapiirded lendu.

Itaallane Luca Wackermann ja Hollandi profirattur Etienne van Empel said metallrajapiiretega kõvasti pihta. Kui Empel pääses kriimustustega, siis Wackermann kaotas teadvuse ning toimetati haiglasse. 

Uudisteagentuuri AFP ja Cycling Newsi teatel põhjustas liiga madalal teleülekannet teinud helikopter rajapiirete õhkutõusmise ning lennutas metallkolakad ratturite teele ette. 

Wackermann kaotas teadvuse, kuid tuli kiirabiautos meelemärkusele. Vini Zabu meeskonna tegevjuht Angelo Citracca arvas, et Wackermannil on kas reie- või vaagnaluu murd.  

Vini Zabu spordidirektor Francesco Frassi kommenteeris Cycling Newsille, et rajapiirded olid ühtäkki liikuma hakanud. «Keegi ei öelnud põhjust, miks piirded liikuma hakkasid.» 

«Rääkisin telefonitsi Wackermanniga, hullemad kartused on möödas. Ta on rahulik, kuid ei mäletanud juhtunust midagi,» lisas Frassi. 

Van Empelil õnnestus finišijoon ületada. 

«Minuga on kõik korras, vaid sõrmedel on mõned marrastused. Ei ole kindel, selles mis juhtus, kuid täiesti ootamatult piirded llihtsalt lendasid meie gruppi. Mõtted ja meeskonnakaaslase Lucaga, loodan, et peagi tuleb häid uudiseid,» kirjutas van Empel Twitteris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles