VIDEO ⟩ Tähelepanematu autojuht ajas Wolti kulleri alla otse ülekäigurajal (2)

Elu24
Copy
Jalgratas lendas mitu meetrit edasi.
Jalgratas lendas mitu meetrit edasi. Foto: Kuvatõmmis

Pardakaamerale püütud õnnetus näitab, et Tallinna liikluses ei saa sekunditki tähelepanematust lubada.

Laupäeval avaldati liiklejate kommuunis Ez-дуны! video, kus autojuhi tähelepanematus lõppes jalgratturile kurvalt. Jalgrattaga liikunud Wolti kuller aeti alla Tammsaare teel otse ülekäigurajal.

Videost on näha, et paremas reas liikunud Lexus jääb pidama, et jalgrattur tee-ehituse tõttu reguleerimata ülekäigurajalt üle lasta. Sellest julgust saanud kuller istub tagasi ratta selga ja hakkab üle tee väntama.

Vasakust reast lähenev BMW juht ei märka aga, et Lexus inimest üle tee laseb. Nii sõidab ta pidurdamata ülekäigurajale, sõites jalgratturile otsa.

Kapoti pealt paiskub jalgrattur maha, ratas lendab mõni meeter edasi. Õnneks ei olnud kiirused kiired, vaid veidi alla 40 km/h. Nii võib loota, et jalgrattur pääses kergemate vigastustega.

Kel on eesõigus?

Sellistel juhtudel tekib sageli arutelu: kes ikkagi süüdi oli? Autojuhi kaitseks tuuakse, et jalgrattur peab ülekäigurajal maha tulema ja ratas käekõrval käima. Tõesti, liiklusseaduse järgi «ei ole reguleerimata ülekäigurajal jalgratturil /.../ sõidukijuhi suhtes eesõigust,» kui ta ei tule ratta seljast maha.

Peame aga meeles, et Lexus oli juba peatunud ja andis teed. «Kui reguleerimata ülekäiguraja ees on pärisuunavööndis kõrvalrajal seisma jäämas või jäänud sõiduk, ei tohi juht sellest sõidukist mööduda /.../, vaid peab ülekäiguraja ees seisma jääma,» selgitab liiklusseadus.

Strike

Posted by Gennadi Murashin on Laupäev, 10. Oktoober 2020
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles