FOTOD ⟩ Lakersi fännide NBA tiitlivõidu tähistamine päädis rahutustega võimude vastu

Elu24
Copy
Lakersi fänn politsei pilgu all NBA tiitlivõitu tähistamas.
Lakersi fänn politsei pilgu all NBA tiitlivõitu tähistamas. Foto: RINGO CHIU/REUTERS/Scanpix

Korvpalliliiga NBA meistriks kroonitud Los Angelese Lakersi võidupidu kodulinnas läks käest ära. Los Angelese politsei LAPD on kinni pidanud kümneid inimesi kahtlustades neid paljudes kuritegudes ja korrarikkumistes.

LA Timesi teatel kogunes Lakeris koduareeni Staples Centeri ette üle kahe tuhande inimese. Võidupidustused võtsid halva pöörde, kui inimesed hakkasid äkki kohaliku ametivõimu vastu meelt osutama.

LAPD raporteeris, et politseiametnikud püüdsid rahvast maha rahustada ning kammitseda ka neid, kel polnud näo ees viiruse eest kaitsvaid maske. Klubi fänne oli juba varem palutud Lakersi võitu tähistada vastutustundlikult.

Lakersi koduhalli Staples Centeri juures pidas korda politsei. 
Lakersi koduhalli Staples Centeri juures pidas korda politsei. Foto: RINGO CHIU/REUTERS/Scanpix

Olukord läks aga pingeliseks ning politsei oli sunnitud kasutama pisargaasi ja umiastamisgranaate. Rahvahulk loopis politseid kividega ja klaaspudelitega, lõhuti äride vitriine ning vandaalitseti.

LAPD teatas vähemalt 76 inimese vahistamisest. Politsei andmetel sai kokkupõrgetes viga kümneid inimesi.  

Politsei üritas asja kontrolli aslla saada. 
Politsei üritas asja kontrolli aslla saada. Foto: RINGO CHIU/REUTERS/Scanpix

Linnapea läks endast välja

Los Angelese linnapea Eric Garcetti õnnitles Twitteris Lakersit NBA tšempioniks tuleku puhul. Korrarikkujatele saatis ta konkreetse sõnumi. 

«Oleme tänulikud kõigile neile, kes tähistavad võitu rahulikult kodus. Pidage meeles, et suured rahvakogunemised on turvarisk. Vandalismiaktsioone äride ja avalike kohtade vastu ei aktsepteerita!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles