Eestil seisab ees raske tee 2021 FIBA Euroopa meistrivõistluste valikturniiril.

Copy
Foto: 123rf.com

Kuna spordivõistlused jätkuvad taas peale COVID19-st tingitud ootamatut katkestust, algab ka valikturniir 2021 FIBA Euroopa meistrivõistlustele. Ühed kõige huvitavamad sündmused hakkavad aset leidma B-alagrupis, kus Eesti asub võistlustulle Itaalia, Põhja-Makedoonia ja Venemaa vastu koha eest prestiižikal lõppturniiril. Kuigi eestlased alustasid veebruaris üsna hästi, seisavad nad võitude lootuses siiski vastamisi tõsiste raskustega, äratades JohnnyBet kasutajate seas suurt huvi, kes soovivad ära kasutada bet365 boonuskoodi, et panustada korvpallimängude tulemustele.

Siin on ülevaade mõningatest võtmefaktidest Eesti meeste rahvuskoondise ja nende tee kohta järgmise aasta Euroopa meistrivõistluste valikturniiril:

Mis toimub B-alagrupis?

Kõik rivaalid, kellega Eesti alagrupis vastamisi seisab, on end korvpallimaadena tõestanud ja seega on B-alagrupis oodata pingelist võistlust. Venemaa ja Itaalia on traditsioonilised tugevad riigid, kelle ridades on mitmeid tippmängijaid ja kes on hetkel FIBA maailma edetabelis vastavalt 11. ja 12. kohal. Põhja-Makedoonia edetabelikoht on 53 ja nad on jõudnud 2011 EM-il poolfinaali. Seega on neil ette näidata kõrge koht, mida Eestil ei ole. Kuid siiski alustas Eesti alagrupi valikmänge positiivse noodiga alistades Põhja-Makedoonia ja kaotades Itaaliale napilt, jättes Eesti tulemuseks turniiri peatamise hetkel 1-1. Itaalia juhib hetkel alagrupis 2-0, Eesti ja Venemaa on koos teisel kohal. See tasakaal võib pea peale pöörduda niipea, kui mängud jätkuvad, eriti kui puuduvad fännid areenidel ja valitseb ebakindlus selle osas, kes mängijatest täpselt valikmängudel osalevad.

Mis Eestil ees seisab?

Eestil on mängida neli alagrupi mängu, järgmisena ootab ees väga oluline katse. 27. novembril võõrustab Eesti Venemaa meeskonda ja vajab hädasti kodus võitu, et haarata 2. koht alagrupis üksnes enda kätte ja kontrollida oma edaspidist saatust. Venemaa koosseisu kuuluvad tippmeeskondade CSKA Moskva ja Zenith St. Petersburg parimad mängijad, seega tulevad nad kohale kogemustega ja hästi motiveeritud meeskonnaga, et seista vastamisi enamjaolt tundmatute mängijatega, kes võistlevad Eesti lipu all. Selle mängu tulemus vormib Eesti jaoks suuresti kogu ülejäänud valikturniiri, kuna kodumäng otsese konkurendi vastu võib olla parimaks võimaluseks, et väike Balti riik jõuaks 2021 Euroopa meistrivõistluste lõppvooru.

Kas Eestil on võimalus kvalifitseeruda?

Kogu protsess on veel väga alguses, seega on täpsemate ennustuste tegemine tõeliselt raske. Kuid siiski on Eestil hetkel võimalus jõuda EM lõppvõistlusele ja ta on ka esimeste alagrupi mängude põhjal andnud teatud lootust. Võit Venemaa üle muudaks kvalifitseerumisunistuse realistlikumaks, aga ka see ei garanteeri veel midagi. Eesti peab võitma Põhja-Makedooniat veelkord ja arvatavasti võitma ka kordusmängu Venemaaga, et tagada reis Euroopa tippturniirile, mis võib olla liiga palju palutud sellelt end veel tõestamata meeskonnalt. Loomulikult loevad ka alagrupi teiste mängude tulemused nii, et on stsenaariume, kus Eesti tuleb alagrupis teisele kohale ainult kolme võiduga. Otsustamine võib lõppeda punktierinevuste arvutamisega, seega loeb sel ambitsioonikal teekonnal Eesti korvpallimeeskonna jaoks iga korv. See muudab eesseisvad mängud äärmiselt põnevaks ja tekitab tõelist huvi fännide seas üle kogu maailma.

Foto: 123rf.com
Copy
Tagasi üles