VIDEO ⟩ Laur Joametsa uuel bändil LORE ilmus esimene singel «Surrender»

Elu24
Copy
Kitarrist Laur Joamets ja laulja Laura Reed avaldasid oma uue bändi esimese singli.
Kitarrist Laur Joamets ja laulja Laura Reed avaldasid oma uue bändi esimese singli. Foto: LORE/Promofoto

Äsja ilmus USAs elava kitarristi Laur Joametsa uue bändi LORE esimene singel «Surrender», mida esmaesitleti mainekas muusikaajakirjas Rolling Stone.

Ansamblit LORE peavad kitarrist Laur Joamets ning laulja ja laulukirjutaja Laura Reed üheks õnnelikuks kokkusattumuseks. Saatus viis erinevaid radu käivad muusikud omavahel kokku ning nende kogemustest ja muusikalistest mõjutustest sündis midagi täiesti uut ja värsket.

«LORE põhineb sügaval armastusel muusika ning austusel lugude vastu. Lauri viis lugusid kirjutada ja mängida loob täiesti uue maailma ja põneva helimaastiku. Ma pole kedagi temasugust varem kohanud ning olen täiesti veendunud, et kohtusime ja alustasime koos muusika tegemist täpselt õigel ajal. Olen väga põnevil, et näha, kuhu meie tee edasi viib,» rääkis Laura.

Lõuna-Aafrikast pärit Laura kolis USAsse lapsena ning alustas muusikuteed oma isa sünnilinnas Nashville’is.

Laura tuuritas erinevate bändidega ning tegi koostööd selliste artistidega nagu George Clinton, PFunk ja mitmed teised. 2019. aasta suveks oli tal kogunenud omajagu soolomaterjali koostöös produtsent Vance Powelli’ga (Sputnik Sound), kuid puudu oli sobiv kitarrist.

Lauri esimesed etteasted USAs toimusid Sturgill Simpsoni bändi ridades ning nüüd mängib ta rokkbändis Drivin N Cryin.

Laur oli 2019. aastal valmis välja andma oma instrumentaalset sooloplaati, mille Vance Powell miksis, kuid otsustas viimasel hetkel, et see muusika vajab siiski ka head vokalisti. 

Kui Laur ja Laura omavahel kohtusid, tekkis muusikaline keemia koheselt ning mõne aja pärast oli raske eristada, millised lood on Lauri ning millised Laura kirjutatud.

2020. aasta alguses oligi LORE sündinud ning uue aasta esimeses pooles ilmub nende täispikk debüütalbum. Nüüd saab kuulata esimest singlit «Surrender».

«Minu jaoks on see bänd oluline, sest see on esimene bänd Ameerikas, mille asutajaliige ma olen. Ei juhtu kuigi tihti, et pärast loo salvestamist tahaks seda veel 20 korda järjest kuulata. «Surrender» aga oli üks neist lugudest,» sõnas Laur.

LORE esitab uue albumi materjali täispikkuses esmakordselt tasulisel online-kontserdil aadressil www.instrumentheadlive.com 1. novembril.

Kontsert on eetris küll meie aja järgi kell kolm öösel, kuid jääb üles 90. päevaks ja seda saab endale sobival ajal järele vaadata ja artiste omalt poolt toetada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles