Lavastaja Georg Malvius pöördus avalikult Mart Helme poole

Elu24
Copy
Lavastaja Georg Malvius. 2009. aasta.
Lavastaja Georg Malvius. 2009. aasta. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Rootsi päritolu lavastaja Georg Malvius tegi sotsiaalmeedias avaliku pöördumise siseminister Mart Helme poole. Lavastaja pöördumine oli ingliskeelne.

«See on minu avalik kiri Eesti siseministrile,» täpsustas Malvius oma postituse alguses ja jätkas kirjaga.

«Lugupeetud Mart Helme. Eesti siseminister,

nagu ma aru saan, tahaksite kõik Eesti geid saata Rootsi! Kuna olen rootslane, aga töötan juba 1991. aastast Eestis ning pean Eestit oma teiseks kodumaaks, otsustasin teile veidi abi osutada!

Jah! Rootsi on geide ja teiste inimeste jaoks väga hea riik. Rootsi demokraatia, lugupidamine inimõiguste ja vähemuste vastu on tuntud üle maailma, aga äkki Eesti geid ikkagi ei soovi Rootsi emigreeruda. Siin on nimekiri väga headest valikuvariantidest ja inimestest, kes võiksid aidata teil Eestit puhastada:

Belgia peaminister Elio Di Rupo (esimene avalikult gei mees tänapäeva Belgia valitsuse eesotsas.

Islandi Jóhanna Sigurðardóttir. Islandi esimene naispeaminister ja maailma esimene avalikult LGBT kogukonda kuuluv valitsusjuht. Forbes nimetas ta maailma saja mõjukaima naise hulka.

Iirimaa Leo Varadkar. Varadkar ütles avalikult, et on gei, olles esimene geist  minister Iirimaal, kes seda tegi.

Luksemburgi Xavier Bettel. Pärast 2018. aasta Luksemburgi valimisi sai temast esimene geist peaminister maailmas, kes valiti teiseks ametiajaks tagasi.

Serbia Ana Brnabić. Ta on Serbias esimene naine ja gei peaministri ametis.

Kõik need inimesed on riigipead/peaministrid, aga te võite abi saada ka teiste riikide valitsuste geidest ministritelt või linnapeadelt.

Siin on veel mõned näited!

USA presidendikandidaat Pete Buttigieg. Puerto Rico ülemkohtu esinaine Maite Oronoz Rodriguez. Taani justiitsminister Søren Pape Poulsen. Soome välisminister Pekka Haavisto. Saksa terviseminister Jens Spahn. Hispaania siseminister Fernando Grande-Marlaska (ametisolev). Iisraelis Tel Avivi abilinnapea Chen Arieli. Uus-Meremaa linnapea Georgina Beyer (maailma esimene avalikult transsooline linnapea).

Lisaks pakun välja korraldada keset Tallinna linna üks suur lõke! (Ajaloo jooksul on seda teistes riikides varemgi tehtud).

Võite põletada geikunstnike teoseid, nagu näiteks: Leonardo da Vinci, Caravaggio, Wilde, Balzac, Tennesse Williams, Virginia Woolf, Marcel Proust, Handel, Tchaikovsky, Britten.

Sümboolselt võite põletada näiteks Freddie Mercury, Elton Johni, Ricky Martini, Apple'i juht Tim Cocki ja näitlejate Ian McKelleni, Ben Whishawi, Ellen Page'i, Jodie Fosteri, ujuja Jan Thorpe'i pilte, kuid neid on veel miljoneid!

Oi, ärgem unustagem! Paneme siia ka paavst Franciscuse pildi, sest ta toetab samasooliste paaride tsiviilpartnerluse seadusi.

Kirjutan seda kirja sellepärast, et olen lavastaja, kes on lavastanud suurema osa Eesti geilavastustest: «Rent», «Inglid Ameerikas», «Ämbliknaise suudlus» ja «Bent». Olen selle üle väga uhke!

Usun lugupidamisse ja kaastundesse. Austan inimesi selle eest, mida nad teevad ja kes nad on, mitte nende seksuaalsuse, rassi või usu pärast! Minu arvates ei tohi demokraatlikust riigist nagu Eestist mitte kedagi välja arvata!

Georg Malvius».

My open letter to the minister of the internal affairs of Estonia! He did like to send all Estonian Gays to Sweden! It...

Posted by Georg Malvius on Saturday, 24 October 2020
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles